back to top
2024. május 07. 17:56

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah már az első napon az élre állt Marokkóban

Nasser Al-Attiyah már az első napon az élre állt Marokkóban

-

Pünkösdi királyságnak bizonyult az Audi elsősége a Marokkó Rally prológján. Az első teljes versenynap már a Toyota kettős sikerét hozta, Nasser Al-Attyiah nyerte a szakaszt, Yazeed Al Rajhi lett a második.

Az ötnapos Marokkó Rally leghosszabb versenytávjával várták a szervezők az indulókat. A 710 kilométeres útvonalból 313 kilométernyi mért szakaszt teljesítettek a résztvevők.

„A szakasz első része sziklás utakból áll, amelyek nem jelentenek komoly navigációs kihívást, de néha durvák, ahogy az Marokkóban lenni szokott. Ezután egy kis földút következik, mielőtt elérjük az Erg Chegaga dűnéit, amelyek körülbelül tíz kilométer hosszan húzódnak. Ezután rengeteg nyomvonal van, ahol navigáció nem könnyű. Ez a legtechnikásabb rész, rengeteg homokkal és fullasztó hőséggel. Az indulóknak a szakasz utolsó, M’Hamid előtti szakaszán végig koncentráltnak és ébernek kell maradniuk” – így foglalta össze David Castera versenyigazgató a rally első versenynapját.

Ekström
foto: Kin Marcin/Red Bul Content Pool

Nasser Al-Attyiahnak talán mindegy is volt, hogy milyen pályán kell menni, utolsó toyotás versenyén nem taktikázott, hanem bőszen elkezdte előzgetni az előtte rajtolókat. Voltak bőven, mert a katari csak 38. lett a prológon. Az elején így Loeb vezetett, de Cicherit is igyekezett volt csapattársa mögött maradni. A sorrend folyamatosan változott, majd Al-Attiyah állt az élre 253 kilométernél, és végül 3 perc 45 másodperccel nyert Al Rajhi előtt. Loeb 4 perc 38 másodperc hátránnyal lett harmadik. A negyedik helyen Sainz hozta be az Audit, 5 perc 6 másodperces lemaradással, Cicherit, Terranova, Peterhansel volt a további sorrend.

Loeb
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál egy nagyágyútól már búcsúztunk, Ricky Brabec Hondjában az akkumulátor adta meg magát és nem tudta folytatni. A napot Ross Branch (Hero) nyerte Pablo Quintanilla előtt, a hondás versenyző 1 perc 42 másodperccel volt lassabb. A harmadik hely a KTM-é lett, Matthias Walkner 4 perc 18 másodperces hátránnyal ért az Algéria határától nem messze fekvő zagorai célba.

A kamionos mezőnyben 179 kilométernél Michiel Becx vezet Martin Macik és Janus van Kasteren előtt. A De Rooy Ivecójával versenyző holland előnye két és fél perc a cseh előtt.

Price
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

Friss