2024. április 28. 15:06

KezdőlapTEREPRALLYAz Audi szakaszt nyert Marokkóban

Az Audi szakaszt nyert Marokkóban

-

Mattias Ekström nyerte a Marokkó Rally harmadik szakaszát, mögötte Nasser Al-Attiyah és Sebastien Loeb ért célba. A motorosoknál ismét hatalmas csata alakult ki, végül a jóváírások után Tosha Schareina nyerte a napot.

Nasser Al-Attiyah mindent megtett azért, hogy a harmadik napon is ő legyen az első a Marokkó Rally újabb hurokszakaszán. A 333 kilométeres speciálon „csak” három-négy komolyabb dűne volt, ennek ellenére nem lehetett könnyűnek nevezni a Zagora körül kijelölt pályát.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Mattias Ekström a 60. kilométernél 1 perc 13 másodperces előnyt alakított ki a katari előtt, és végül megtartotta belőle azt a hat másodpercet, ami a napi elsőséghez kellett. Al-Attyiah mögött Loeb sem volt messze, 14 másodperces hátránnyal ért a célba a francia, aki a bajnokság harmadik helyéért küzd.

Ekström sikere nagyon kellett az Audinak, főleg azért, mert Sainz autója meghibásodott. A spanyol a 99. kilométernél szerelt sokáig. Végül sikerült tovább mennie, de körülbelül két és fél órát veszített.

Összetettben Al-Attiyah első helye egyelőre nem forog veszélyben, 6 perc 16 másodpercre követi őt Loeb, Al Rajhi pedig csaknem hétperces hátránnyal a harmadik.

Al-Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál a nap negatív meglepetése Matthias Walkner volt, az osztrák mindössze 250 méter(!) megtétele után esett akkorát, hogy fel kellett adnia  versenyt. Skyler Howes (Honda), Ricky Brabec ( Honda) és Sam Sunderland (GasGas) után ő a negyedik nagyágyú aki nem tudja befejezni a Marokkó Rallyt.

A többiek viszont késhegyre menő küzdelmet folytattak. A 273. kilométernél Toby Price (KTM) és Ignacio Cornejo (Honda) egyforma idővel állt, Tosha Schareina (Honda) pedig 2 másodperc különbséggel követte őket.

A végére Cornejo lett a leggyorsabb, de az időjóváírások után Schareina 3 perc 6 másoperces előnnyel nyert Price előtt, Cornejo pedig további 40 másodperces hátránnyal lett harmadik.

Price
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Összetettben Price vezet Branch és Quintanilla előtt, az ausztrál előnye 3 perc 48 másodperc.

A kamionos mezőnyben Martin Macik 7 perc feletti előnnyel nyert Janus Van Kateren előtt, ezzel a cseh összetettben másfél óra fölé növelte az előnyét.

Kedden Merzougába vezet a Marokkó Rally útja, 343 kilométer lesz a speciálszakasz hossza.

Walkner
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Friss