2024. április 27. 18:45

KezdőlapTEREPRALLYErre senki sem számított a Marokkó Rallyn

Erre senki sem számított a Marokkó Rallyn

-

A meglepetések és a csalódások napja volt a kedd a Marokkó Rallyn. A szakaszt Stephane Peterhansel nyerte, Sebastien Loeb kiesett, Nasser Al-Attiyah rengeteg időt veszített. A motorosoknál Luciano Benavides lett az első. 

A legszebb és az egyik legnehezebb – mondta a 343 kilométeres speciálról David Castera versenyigazgató, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a Merzouga előtti dűnékre oda kell figyelni.

Az autósok alaposan belekezdtek délelőtt. Az 51 kilométernél négy páros is 21 másodpercen belül volt. Al Rajhi, Loeb, Peterhansel és De Mevius csatázott, miközben Nasser Al-Attiyah szokásához híven lassabban kezdett. Később Guerlain Cicherit állt az élre, Loeb és Al-Attiyah pedig nagy versenyfutásba kezdett. Nem lett jó vége, Loeb a 230. kilométernél balesetet szenvedett.

de Mevius
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Már-már úgy tűnt Al-Attiyahék megint remek napot teljesítenek, amikor 11 kilométerrel a cél előtt megálltak és megpróbálták megjavítani a meghibásodott Toyotát. Nem sokáig voltak egyedül, Carlos Sainz is megállt a közelükben. A spanyol szabadult előbb, ő 47 percet veszített, a katari viszont majdnem másfél órát.

A szakaszt így Stephane Peterhansel nyerte akinek idén ez volt az első tereprally-vb szakaszgyőzelme. Nem is kevéssel nyert a legenda, a második Terranova hét perccel mögötte ért célba, a harmadik Yacopini pedig több mint nyolc perccel volt lassabb.

Ekström
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Krotov, Al Rajhi és Amos követte őket és mutatta a Toyota erejét, majd a hetedik helyen Nani Roma következett az új Ford Rangerrel. Ekström lett a nyolcadik, ezzel ismét két Audi került a top10-be.

Összetettben Yazeed Al Rajhi vezet 3 perc 49 másodperces előnnyel Peterhansel előtt, a haramadik Yacopini viszont már 24 percre van a szaúditól.

A motorosoknál Luciano Benavides (Husquvarna) úgy nyerte 1 perc 18 másodperces előnnyel a nnapot, hogy nem kapott jóváírást. Ehhez az is kellett, hogy nem sokkal a cél előtt egy törött kipufogó miatt sok időt veszítsen az addig vezető Schareina. Ignacio Cornejo (Honda) lett a második, Toby Price (KTM) a harmadik.

Összettben Price vezet Branch és Benavides előtt, az ausztrál előnye közel hat perc.

A Marokkó Rally zárónapjára egy 152 kilométeres speciászakasz maradt Merzouga körül.

Price
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

Friss