2024. április 28. 10:47

KezdőlapTEREPRALLYAl Rajhi és Price nyerte a Marokkó Rallyt - Al-Attiyah világbajnok

Al Rajhi és Price nyerte a Marokkó Rallyt – Al-Attiyah világbajnok

-

Yazeed Al Rajhi és Timo Gottschalk nyerte a Marokkó Rallyt az autós kategóriában, a motorosoknál Toby Price diadalmaskodott.

Nasser Al-Attiyah és Sebastien Loeb gondjai után a zárónapon Yazeed Al Rajhi vezette  versenyt, Stephane Peterhansel pedig próbálta lefaragni a közel négy perces hátrányát. Mr. Dakar abban bízhatott, hogy valami váratlan történik, különben nem lett volna esélye a Merzouga körül kijelölt 152 kilométeren ledolgozni a hátrányát.

A váratlan megtörtént, de Peterhansellel, az Audi az első dűnék után, a 28. kilométernél megállt, és ezzel nem csak a győzelmi esély, hanem a pontszerzés is elúszott. Al Rajhi ezután kényelmesen célba ért a második helyen, öt másodperccel Terranova mögött, és ezzel megnyerte a versenyt. A Marokkó Rally második helyezettje a toyotás csapattárs Denis Krotov lett, a harmadik pedig az új Ford Rangerrel induló Nani Roma. Az Audi ugyanakkor megint rosszul szerepelt, a biztató részeredmények ellenére Ekström kilencedik helye messze nem az amiért jöttek, és a jövő évi Dakarra sem túl jó előjel.

Al-Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Nasser Al-Attiyah a 6. kilométernél egy újabb technikai hiba miatt megállt és nem tudta befejezni a versenyt, ennek ellenére a második világbajnoki címét ünnepelhette Marokkóban. A második Al Rajhi lett, a harmadik helyet pedig Juan Cruz Yacopini szerezte meg, aki a világbajnoki értékelésben harmadik lett Marokkóban, hiszen a versenyen harmadik Nani Roma nem szerzett vb pontokat.

Benavides
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosknál Pablo Quintanilla nyerte az utolsó napot. A második helyen Luciano Benavides ért a célba, Tosha Schareina lett a harmadik. A versenyt a zárónapon hatodik  Toby Price nyerte Benavides és Quintanilla előtt.

A Marokkó Rally végén Luciano Benavides a világbajnoki címnek is örülhetett, 4 ponttal előzte meg Toby Price-t és 24 ponttal Adrien van Beverent.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

Friss