2024. május 03. 05:13

KezdőlapTEREPRALLYKiderült hol folytatja Nasser Al-Attiyah

Kiderült hol folytatja Nasser Al-Attiyah

-

A már kétszeres tereprally világbajnok Nasser Al-Attiyah a Prodrive-hoz igazolt és a 2024-es Dakart már a Prodrive Hunterrel teljesíti.

A 2023-as Tereprally világbajnok már korábban bejelentette, hogy elválnak útjaik a Toyotával. A szezonzárón vb futamon még együtt versenyeztek, ám most nyilvánosságra hozták, hogy Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel navigátor a Prodrive Hunter T1+ versenyautóval folytatja. A duó arra koncentrál, hogy hatodik alkalommal nyerjék meg a vb nyitóversenyét, a 2024-es Dakar Rallyt.

A páros Nasser Racing néven indul, és autójukat a Prodrive üzemelteti Sébastien Loeb és Fabian Lurquin mellett a Bahrain Raid Xtreme (BRX) csapatban, hogy az egyik legerősebb párost alkossák, amelyet hosszú évek óta láttunk. További öt Prodrive Hunters is indul a Dakar 2024-en az X Rally (Brazília) és a YunXiang (Kína) csapatokkal, így összesen hét autóval áll rajthoz a Prodrive a jövő évi Dakaron.

Nasser Al-Attiyah Prodrive
foto: Prodrive

Az eseményre való felkészülés részeként Al-Attiyah és Baumel részt vesznek a Baja Portalegre 500-on (október 26-28.) és a Dubai International Baja-n (november 10-12.), hogy tapasztalatot szerezzenek a Hunterrel a januári Dakar-kaland előtt.

„Nagyon különleges érzés a Prodrive-hoz érkezni, mivel az elmúlt három évben láttam, hogy a csapat nagyon keményen dolgozott azért, hogy eljusson oda, ahol most tart a Hunterrel. Nagyon boldog vagyok, hogy Mathieu-vel együtt csatlakozhatok a Prodrive csapatához, mivel úgy gondolom, hogy a sportág egyik legerősebb csapata lesz. Az évek során három különböző gyártóval nyertem, de egy negyedik autóval nyerni nagy cél számunkra. Nagyon várjuk már ezt a versenyt” – mondta Al-Attiyah.

„Nasser és Mathieu, a regnáló tereprally világbajnokok csatlakoznak hozzánk a 2024-es szezonban a Prodrive Hunterben, ami nagyszerű hír. Alig várjuk, hogy szorosan együtt dolgozhassunk mindkettőjükkel, miközben keményen dolgozunk a januári Dakarért. Nasser sikerei önmagukért beszélnek, és mivel annyi bajnoki cím fűződik a nevéhez, biztos vagyok benne, hogy a páros erősen fog teljesíteni a Hunterben” – tette hozzá David Richards, a Prodrive elnöke.

A bejelnetés a közeli jövőre világít rá, kérdés, hogy a Dacia érkezésével – amelyet szintén a prodrive épít-, hogyan változik majd a versenyzők felállása.

Nasser Al-Attiyah Prodrive
foto: Prodrive

Friss