2023. december 08. 03:17
KezdőlapTEREPRALLYNyírádon dőlnek el a tereprally bajnoki címek

Nyírádon dőlnek el a tereprally bajnoki címek

-

A hatfordulós Révész Tereprally Országos Bajnokság utolsó versenyeként november 2-4. között Nyirád térségében rendezik a Raid of the Champions-t, amely a Közép-Európai Zóna Bajnokság zárófutamaként is szolgál. A 64 fős mezőnyben komoly csatákra számíthatunk, hiszen sem T1, sem T4 NAT kategóriában nem dőlt még el a bajnoki cím sorsa.

Ismét eltelt egy év és itt tartunk az utolsó verseny előtti napokban. Nagyon változatos, erős bajnokság áll mögöttünk és ez a változatosság fogja jellemezni a VII. Raid of the Champions futamot is, ami mindannyiunk nagy kedvence. Ez minden évben egy öröm rallye, tapintható a szeretet a bennünket vendégül látó kistelepülések lakói, vezetői irányából is. Minden évben törekszünk az esemény jobbá tételére és bár nagyon összetett és egyre nehézkesebb az útvonalak engedélyeztetése, felmérhetetlen segítséget kapunk az összes polgármestertől, erdészettől, mezőőrtől, gazdálkodóktól – és annak ellenére, hogy néhány napja ki kellett vennünk a méltán kedvelt újdörögdi lőtéren átvezető 20 km-t a szelektív szakaszunkból–, a Honvédségtől. Nagyon köszönöm mindenkinek!” – mondta Garamvölgyi Zoltán a verseny főszervezője.

Nem volt zökkenőmentes a futam megszervezése, azonban új terepek bevonásával  sikerült összeállítani egy sokrétű, izgalmas és kihívásokkal teli, élvezetes útvonalat, idei újításként egy csodálatos erdészeti területtel kiegészítve a nyomvonalat.

„Azt is kimondhatjuk, hogy ha ezt nem tesszük, akkor a lőtér elvesztésével a rendezvény is megvalósíthatatlan lett volna. Így viszont minőségileg meg tudtuk tartani a korábbi szintet és a sok változásnak köszönhetően egy megújult ROC zárja az évet. Sajnos motorosok, valamint quadosok nélkül zajlik a futam, de őszintén remélem, hogy jövőre újra láthatjuk őket minden versenyen” – folytatta Garamvölgyi.

Foto: Raid of the champions

A résztvevők számára minél rugalmasabb lebonyolítást igyekeztek megvalósítani a szervezők, így csütörtökön lezajlik minden kötelező adminisztratív teendő, péntek reggel pedig „házhoz menő technikai átvétel” lesz a szervizparkban – mely már a Nyír1Baján is nagy sikert aratott. 11:15-kor a 30 km hosszú első speciállal rajtol a verseny, amit délután még kétszer teljesítenek az indulók. A szombati SS4, SS6, SS8 és SS10 helyenként ismerős lesz, a körverseny tatalmazza a nagy kedvenc kivezető szakaszt is. A hosszabb – közel 40 kilométeres-, SS5, SS7, SS9 és SS11 szintén sok újdonsággal és két irányban várja a mezőnyt. Az eredményhirdetés szombat este – az egész hétvégén versenyirodánknak is otthont adó-, nyirádi Ady Endre Művelődési Ház színháztermében lesz az elmaradhatatlan nyirádi grillázs torta serlegekkel!

Foto: Raid of the champions

A verseny megszervezése és az azon való részvétel nem zárja ki egymást, így nem volt kérdés, hogy Garamvölgyi Zoltán is ringbe száll a híres trófeáért: „Természetesen annyira önző vagyok, hogy idén sem szeretném kihagyni az élményt amiért oly sokat dolgozunk, ezért ismét rajthoz állok a régi felállásban Antival és a teljes Garilla Csapattal.”

Foto: Raid of the champions

A szervezők már a jövő évre is nagy tervekkel készülnek, többek között az Olasz Bajnoksággal való együttműködésről is tárgyalások zajlanak majd a ROC alatt: „Külön motiváció, hogy megfigyelőként vendégül látjuk régi barátomat és kollégámat – az Italian Baja szervezőjét Mauro Tavella urat, akivel komoly együttműködést tervezünk a jövő évben. A tervek szerint a magyar bajnokság júliusban az Italian Baján tartja harmadik vagy negyedik futamát és cserébe az olasz bajnokság a Raid of the Championson zárja az évet. Nagy köszönet jár az előkészítő tárgyalásokért Trebitsch Mikinek, aki hónapokon át egyeztetett Mauroval” – vázolta a jövő évi törekvéseket Garamvölgyi Zoltán.

Foto: Raid of the champions

 

Friss