2024. április 28. 20:21

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah volt csapatával harcol a szezonzárón

Nasser Al-Attiyah volt csapatával harcol a szezonzárón

-

A nemzetközi tereprally szezon a jövő héten november 10-12. a Dubai International Baja futammal ér véget, ami az utolsó komolyabb felkészülési lehetőséget jelenti a Dakarra.

A versenyt hetedik alkalommal rendezik Dubaiban, és mivel a Jordan Baja elmarad, a dubaji esemény lesz a világkupa döntője több kategóriában. Bár az autós bajnoki címet már megszerezte Nasser Al-Attiyah, mégis ő lesz a főszereplő, mert a Prodrive Hunterrel korábbi toyotás csapattársaival csap össze.

A Toyota Overdrive ráadásul komoly csapattal érkezik Dubaiba, igaz nem Nasserrel akarnak megküzdeni, hanem a bajnokság második helyét akarják megszerezni a versenyzőik. Yazeed Al Rajhi – aki 2021-ben és 2022-ben megnyerte a világkupát – és az argentin Juan Cruz Yacopini, aki idén a második helyen végzett Al-Attiyah mögött a szaúd-arábiai nyitófordulóban, a bajnokság harmadik és negyedik helyén áll, mindössze négy pont köztük a különbség. Mivel a nevezési listán nem szerepel a bajnokságban második Joao Ferreira, akinek csak egy pont az előnye Al Rajhi előtt, mindkét toyotás versenyző megelőzheti őt, és megszerezhetik a dobogós helyeket. A legfontosabb az lesz, hogy úgy csatázzanak a második helyért, hogy ne essenek ki, hiszen azzal az év végi pódiumot is elveszítenék.

A motorosok közt a helyi hős Mohammed Al Balooshi a második helyre csúszott vissza a tabellán az utolsó forduló előtt, pedig a szezon kezdete óta vezette a sorozatot. Al Balooshi több problémával is küzdött az előző, portugáliai futamon, ami a 6. helyre vetette vissza, és lehetővé tette David Megre számára, hogy némi előnyre tegyen szert. Al Balooshi most hazai terepen akarja megismételje a 2018-as Dubai Baja-n aratott győzelmét, azt, amellyel akkor is sikerült megszereznie a bajnoki címet.

Természetesen a kawasakival induló Megre is küzdeni fog az év végi elsőségért, sőt még a harmadik helyen álló hondás Pedro Bianchi Prata is esélyes a trófeára, így a motorosoknál is hatalmas csata várható a szombati és vasárnapi szakaszokon.

foto: Dubai International Baja

Friss