2024. április 29. 17:32

KezdőlapTEREPRALLYHollandia is rendezett egy Dakart

Hollandia is rendezett egy Dakart

-

Az első hollandiai Dakar-versenyre az eerseli E3 strandon került sor, ahonnan az ország legsikeresebb csapata a Team De Rooy sem hiányzott.

A versenyre a pálya mellett egy bivakot is felépítettek, ahol három De Rooy Classic, három Iveco Powerstar versenykamion, asszisztencia járművek és a Boss Machinery Team De Rooy vendéglátó trélere is megjelent.

A Team De Rooy a megépített pályán is letette a névjegyét, annak ellenére, hogy nem  komoly versenyről volt szó, inkább a nézőket akarták szórakoztatni. A versenyt az ifjabb Janus van Kasteren nyerte, Marcel Snijdersszel és Darek Rodewalddal legyőzte a cseh Martin Macikot, aki Janus meghívására utazott Eerselbe.

Az All Ladies Team De Rooy FPT hölgyei is népszerűek voltak a szurkolók körében. A nap folyamán a rajongók Anja van Loonnal, Floor Matennel és Marije van Ettekovennel fotózkodtak.

foto: Team De Rooy

Az eseményen Gerard de Rooy is autóba ült. A kétszeres Dakar-győztes a sérült Michiel Becxet helyettesítette a Becx Competition Team De Rooy FPT kamionjában. A népes közönség ismét hálás volt, hiszen magát a mestert láthatták akcióban. Becx januári a Dakar Rallyra felépül és volán mögé ül majd, Edwin Kuijpers és Wuf van Ginkel társaságában.

foto: Team De Rooy

A Team De Rooy Classics a The Bull-lal lépett pályára. Ez a legendás kamion jövő januárban szintén részt vesz a Dakaron, a Classic mezőnyben indul. A hollandiai eseményen Janus van Kasteren vezette a DAF-ot, természetesen a Dakaron is ő kormányozza majd a különlegességet.

A showt követően az elkövetkező napokban sok munka vár nem csak a De Rooy csapatra, hanem a többi indulóra is, mert december első hétvégéjén indulnak a versenyautók a helyszínre. A felszerelés egy része már úton van, ezek hajóval indultak Barcelonából Szaúd-Arábiába. A 2024-es Dakar Rally 2024. január 5. és 19. között zajlik.

foto: Team De Rooy

Friss