2024. május 02. 00:36

KezdőlapTEREPRALLYCoronelék újra két autóval mennek a Dakarra

Coronelék újra két autóval mennek a Dakarra

-

Több száz rajongó, családtag, barát és partner kívánt jó utat a Coronel Dakar Teamnek, amikor elhagyták Hollandiát és elindultak a 2024-es Dakar Rallyra. A csapat ismét két autóval áll rajthoz, a két versenyzőpáros, Tim és Tom Coronel, valamint Michel Kremer és Thomas de Bois.

A búcsúnap egy új kezdeményezés a csapatnál, a cél az volt, hogy a rajongók testközelből megcsodálhassák a Coronel Dakar Team autóit, és sok sikert kívánjanak a csapat tagjainak a januári versenyhez. „Tudjuk, hogy a televíziós közvetítések, a közösségi médiában megjelenő frissítések és a sajtóközlemények alapján milyen sokan követnek minket, de természetesen Szaúd-Arábia messze van, így nehéz első kézből tapasztalatot szerezni. Ezért szerettünk volna valami extrát adni a rajongóinknak, és így jött a Coronel Dakar Team búcsúnapjának ötlete. Igazán el vagyunk ragadtatva a hatalmas érdeklődéstől” – magyarázta Tim Coronel.

Foto: Coronel Dakar Team

Az ikertestvér, Tom is élvezte az eseményt: „Igazán fantasztikus volt látni, hogy milyen sokan eljöttek, és milyen lelkesek voltak! Mindenki azt akarta, hogy lefotózzák az autóval és beleüljenek. Szinte úgy tűnt, mintha néhányan már ki sem akartak volna szállni az kocsiból.”

A csapat április óta megfeszített munkával készül a Dakarra, ráadásul a Kremerék autója az előző Dakar elején kigyulladt, így azt újjá kellett építeni. A 25 fős alakulat mindennel elkészült, a két Chevrolet motoros 360 lóerős autó rajtra kész.

A Coronel testvérek rutinos Dakar versenyzők, igaz a tavalyi 113. hely, nem az volt amiben reménykedtek, de legalább célba értek. A másik páros navigátora, Thomas de Bois szintén tapasztalt dakaros, ez lesz a 12. versenye. Kremer ellenben gyakorlatilag újonc, hiszen tavaly nem jutottak sokáig.

„Tavaly nagyon szerencsétlenek voltunk, mivel nagyon korán kiestünk, így a célunk az, hogy célba érjünk, a végső helyezésünk kevésbé számít. Készen állok a versenyre, fittebb vagyok, mint valaha, és nagyon várom már” – mondta a navigátor.

Foto: Coronel Dakar Team

 

Friss