2024. április 29. 20:56

KezdőlapTEREPRALLYBenyó Máté új szakágban indul a Mikulás Rallyn

Benyó Máté új szakágban indul a Mikulás Rallyn

-

Nem mindennapi jutalomként vehet részt a hétvégi Mikulás Rallyn Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője a szinte tökéletesen sikerült szezonját – megnyerte élete első felnőtt bajnoki címét a Rallycross Supercar kategóriában, míg az Európa-bajnokságon újoncként a 9. helyen zárt – egy számára ismeretlen szakágban, a tereprallyban zárja le. A versenyen Máté egy Can-Am Maverick Side-by-side-dal indul, és az itinert a korábbi többszörös magyar bajnok navigátor, Csató Attila diktálja majd.

Benyó Máté a rallycross Peugeot 208 helyett egy tereprally versenyautóban teljesíti a Mikulás Rallyt. A versenyző izgatott, bár az időjárást látva biztosan nem a megszokott élmény várja majd a szélvédő nélküli járműben.

Izgatottan várom, hogy versenyzőként részt vegyek a Mikulás-rallyn egy Can-Am Maverick Side-by-side kormánya mögött. Pilótaként nincsen még rallys/tereprallys tapasztalatom, ezért is sok az ismeretlen tényező a verseny előtt, de pont ezért várom annyira. Szeretnék önfeledten, eredménykényszer nélkül versenyezni Veszprémben. Fő célom, hogy épségben érjünk végig a versenyen, és minél több tapasztalatot szerezhessek erről a szakágról is. Ez a projekt egy igazi koprodukció mentén valósulhat meg. Természetesen a Korda Racing színeiben, de a Garilla Racing technikai hátterével, Csató Attila navigálásával fogok indulni – nyilatkozta Benyó Máté.

Az élmény nem lesz teljesen új Máté számára, mert pilótaként valóban nem, de navigátorként már kipróbálta a szakágat. Még tíz éves sem volt, amikor a quados bajnoki címek után először navigált édesapjának egy hajdúszoboszlói tereprally ob futamon.

Benyó nem lesz egyedül a versenyen, a csapat rally pilótója, Hevesi István is rajthoz áll Veszprémben. Az ORC-ben versenyző Hevesi a Székesfehérvár Rallyn a Mitsubishi Lancer Evo VI-tal tíz szakaszból hetet megnyert, és 1 perc 39 másodperces előnnyel diadalmaskodott a kategóriájában.

Friss