2024. április 29. 06:11

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah is a Daciához igazolt 2025-re

Nasser Al-Attiyah is a Daciához igazolt 2025-re

-

Nasser Al-Attiyah is aláírt a Daciához, ezzel a román márka pokoli erős felállással indul első gyári Dakar programján.

Az ötszörös Dakar győztes és címvédő Nasser Al-Attiyah 2025-ben a Dacia versenyzője lesz, ahol a kilencszeres rally-világbajnok Sébastien Loeb és Cristina Gutiérrez lesz a csapattársa. A katari versenyző jövőre kezdi meg a teszteket a Daciával, miután befejezte a 2024-es Dakart a Prodrive Hunter T1+ volánja mögött, a „Nasser Racing” színeiben.

A Dacia egy még be nem jelentett autóval indul egy év múlva első gyári Dakar programján. Korábban a dél-ameriai versenyen már indultak Dusterek, de azokat a helyi importőr támogatta, nem gyári programok voltak. A márka 2025-ben a kétszeres tereprally világbajnok csatlakozásával a sportág egyik legtapasztaltabb csapatával indul a Dakaron.

foto: Dacia

A csapat azt is megerősítette, hogy Al-Attiyah Loeb és Gutiérrez mellett részt vesz a 2025-ös teljes tereprally-vb szezonban is.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Dacia család tagja lehetek. Ez egy vonzó márka, az egész világon látom az autóikat. És szeretnék a Közel-Keleten is ezért a márkáért dolgozni; úgy gondolom, hogy jó márkánk van, és jó ötlet a Dakaron is versenyezni. Úgy gondolom, hogy ez egy erős csapat lesz, és már az első évben megpróbálunk nyerni. Nagyon tisztelem Sébastien Loebet és Cristinát. Mindkét versenyzővel jó a kapcsolatom” – mondta el az ilyenkor kötelező mondatokat Al-Attiyah.

A 2025-ös Dakar enenk ellenére korántsem lesz ugrás az ismeretlenbe, hiszen az eddigi hírek szerint a Dacia versenyautóját a Prodrive fejleszti. Talán az sem túl merész feltetételezés, hogy a minden valószínűség szerint az új Duster vonalait hordozó karosszéria alatt a mostani Prodrive Hunterből ismerős alkatrészek bújnak majd meg. Így Al-Attiyahnak is lesz már tapasztalata a csapattal és a technikával, nem beszélve Loebről, aki már remekül ismeri a Huntert.

Loeb Attiyah
Sébastien Loeb – Nasser Al-Attiyah – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

 

Friss