2024. április 29. 15:27

KezdőlapTEREPRALLYTöbb magyar versenyző is indul a Dakaron

Több magyar versenyző is indul a Dakaron

-

A január 5-én ezdődő 2024-es Dakar Rallyról sem hiányozhatnak a magyar versenyzők. Az autósok között sajnos most sem szurkolhatunk honfitársainknak, de három kategóriában is lesz magyar induló.

A kamionos mezőnyben állnak rajthoz legtöbben itthonról, ami egyrészt nem csoda, csak a második Dakarján rajthoz álló sárga Qualisport Scaniában hárman ülnek. A Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László trió újra a Hyena névre keresztelt versenyautóval vág neki a nagy kalandnak. A 2023-as versenyt technikai hibákkal küzdve fezeték be az Experience értékelésben, idén már több tapasztalattal és továbbfejlesztett kamionnal indulnak.

foto: Qualisport

Kovácsék mellett még két magyar érdekeltségű kamion nevezett a Dakarra. A Team SSP 640-es rajtszámú szervizkamionját Szalai Norbert vezeti, mellette Frederic Becart és Pavle Fasko ül majd. A 641-es MAN TGA-ban pedig Darázsi Zsolt ül a kormánynál, Léner Tibor és Pierre Calmon lesz a két társa.

Lőnyai
foto: Lónyai Pál

A Challenger kategóriában (korábban T3) is lesz magyar induló. Lónyai Pál és Filippo Ippolito egy X-Raid Yamahával áll rajthoz, a rajtszámuk 334-es lesz. Ők a Marokkó Rallyn készültek a versenyre, a benyomásaik kedvezőek voltak, de a jó eredménytől egy jobb felső lengőkar törés megfosztotta őket.

14. Dakarján áll rajthoz a külhoni magyar motoros Gyenes Emánuel. A 2023-as versenyen 27. helyen ért célba ami a Rally2-ben a 11. helyet jelentette. Idén is külső segítség nélkül áll rajthoz és a mezőny egyik legjobb privát motorosaként most is jó eredényeket várhatunk tőle.

foto: Gyenes Emánuel

Rövidített menet után várja a Dakar-finálét a Qualisport Racing

 

Friss