2024. április 30. 03:10

KezdőlapTEREPRALLYÚjra kellett éleszteni a Dakar második napján bukó spanyol motorost

Újra kellett éleszteni a Dakar második napján bukó spanyol motorost

-

A Dakar második napján a 448. kilométernél esett el a KTM-mel versenyző spanyol Carles Falcon. A versenyzőt kórházba szállították, most pedig további részleteket is közöltek állapotáról és a balesetről.

Falcon esését követően egy versenytárs azonnal segítséget hívott, és az orvos helikopterrel gyorsan a helyszínre ért.

„A szakasz végén esett el. Amikor megérkeztünk az orvossal, nem volt pulzusa, újra kellett éleszteni” – mondta David Castera versenyigazgató.

„Most már van pulzusa, a vérnyomása egy kicsit jobb, kórházban van, és mindent tesztelünk, hogy lássuk, mit fogunk csinálni, hogy meg tudjuk-e ott operálni, vagy először stabilizáljuk, és aztán elvisszük Rijádba, hogy ott elvégezzük azokat a dolgokat, amiket lehet… Stabilabb, és visszaszereztük, ami a legfontosabb dolog” – árult el további részleteket a versenyigazgató, de ennél pontosabbat nem tudott közölni.

„Nem tudom megmondani hogy most hogy van, mert az orvosom még mindig a kórházban van, mindenki a saját történetét meséli, de azt tudom, hogy elesett, és 16 perccel később érkeztünk meg helikopterrel” – tette hozzá Castera.

Falcon az eséskor beütötte a fejét, így a további vizsgálatok során arra koncentrálnak, hogy a feje milyen állapotban van, esetleg van e valahol törés.

Carles Falcon másodszor indult a Dakaron, 2022-ben a 68. helyen ért célba a versenyen, az Original by Motul kategóriában pedig a 16. helyen végzett. Akkor óriási mentális teherrel versenyzett, mert barátja, Isaac Feliu esett hatalmasat.

„2022-ben nagyon jól sikerült a verseny, de a 9. szakaszon minden megváltozott Isaac balesetével. Ez okozta, hogy továbbra is idegesek voltunk, amikor tudod, hogy a csapattársad kórházban van, de nem tudod pontosan, hogy mi történik. Az ezt követő napok nagyon bonyolultak voltak, de sikerült célba érnem. Idén az a cél, hogy mindketten célba érjünk, Isaac és én. Nem érdekel, hogy két hellyel előrébb vagy két hellyel hátrébb végzek. Azt kell előtérbe helyeznünk, hogy mindketten célba érjünk, és mindenekelőtt azt, hogy ismét élvezzük az élményt” – nyilatkozta a verseny előtt Falcon.

Falcon
foto: A.S.O./J.Delfosse/DPPI

Friss