2024. május 02. 04:12

KezdőlapTEREPRALLYKiesett a Dakart vezető Al Rajhi

Kiesett a Dakart vezető Al Rajhi

-

Yazeed Al Rajhi a Dakar hetedik szakaszának 51. kilométerénél komoly balesetet szenvedett, és nem tudja folytatni a szakaszt. A Toyota első számú versenyzője ugyan visszaállhat a mezőnybe a Chrono48H speciált követően, ha sikerül megjavítani a Hilux-ot, de érdemi eredményt már nem érhet el a Dakaron.

„A legénység épségben van, de jelenleg visszatérnek a speciál rajtjához” – írták a szervezők Al Rajhi balesete után.

A szaúdi versenyző nem nyert szakaszt az idei versenyen, mégis élen állt az összetettben, köszönhetően kiegyensúlyozott teljesítményének. Az első napi nyolcadik hely után négyszer a legjobb ötben végzett, így 9 perces előnye volt Nasser Al-Attyiah előtt. Az ötödik szakaszon szándékosan lassított, hogy semmiképp se az élről kezdje a hatodik speciált.

Al Rajhi
foto: A.S.O./Frederic Le Floc’h/DPPI

„Nem akartuk holnap megnyitni az utat. Ez volt a tervünk. A speciál alatt Timóval nem voltunk biztosak abban, hogy lassítsunk-e vagy sem, de úgy vélem, helyesen cselekedtünk, amikor nem engedtünk ki túlságosan. Holnap más lesz. Támadásba lendülünk, és meglátjuk, hogyan alakul” – mondta szerda este Al Rajhi.

A támadás túl jól sikerült, az első ellenőrzőpontnál, a 49. kilométernél, már 10 perc feletti előnye volt Carlos Sainz előtt, két kilométerrel később azonban balesettel végződött a nagy rohanás. Al Rajhi kiesésével a Toyota elvesztette legjobbját, az őt követő Gillaume de Mevius az ötödik szakasz után a nyolcadik helyen állt összetettben.

A Dakar hatodik speciálszakaszán 145 kilométer megtétele után Carlos Sainz vezet, Mattias Ekström és Sebastien Loeb előtt.

Al Rajhi
foto: A.S.O./Florent Gooden/DPPI

 

Friss