2024. április 28. 15:26

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah dühe eddig tartott, a Prodrive Hunterrel indul Abu Dhabiban

Nasser Al-Attiyah dühe eddig tartott, a Prodrive Hunterrel indul Abu Dhabiban

-

A Dakaron Nasser Al-Attyiah ugyan határozottan kijelentette, hogy többé nem akar a Prodrive Hunterben ülni, a hétvégén kezdődő Abu Dhabi Desert Challenge-en mégis ezzel az autóval áll rajthoz.

Az Ultimate kategóriában 18 nevezés érkezett a versenyre, ebből a Toyota kilenc autót indít, hatot az Overdrive Racing, hármat pedig a Toyota Gazoo Racing (TGR) színeiben. Mellettük három Prodrive Hunter és egyetlen X-Raid Mini JCW Rally Plus alkotja az élmezőnyt.

A Team Audi Sport és vele a Dakar után a vb-t vezető Carlos Sainz távollétében Guillaume De Mévius és a 2009-es verseny győztese, Guerlain Chicherit, valamint Lucas Moraes áll a tereprally vb értékelésben a legjobban. A három toyotás a második, harmadik és negyedik helyen áll a világbajnoki értékelésben, a 76 pontos Sainz mögött 58, 56 és 40 pontjuk van. Mivel Sainz nem indul a versenyen, nagy eséllyel a futam után már nem ő vezet majd.

Moraes
foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

A japán gyártót Yazeed Al-Rajhi, Seth Quintero és Lucas Moraes képviseli a gyártók versenyében, ahol a Dakart követően szintén az Audi (76 pont) vezet a Toyota Gazoo Racing (63 pont), a Nasser Racing by Prodrive (30 pont) és az X-Raid Mini JCW Team (20 pont) előtt. A helycsere itt is nagyon valószínű.

Nasser Al-Attiyah meglepetésre a Prodrive Hunterrel indul, a katari felháborodása úgy tűnik elillant a Dakart követő egy hónap alatt. Ebben bizonyára szerepet játszott az is, hogy a Dacia bemutatta a jövő évi Dakar felállását, és Nasser nem teheti meg, hogy ignorálja azt az autót, amire a Dacia autója épül. Másrészt a vb címét is meg akarja védeni, ami nem lesz könnyű feladat, hiszen 18 pontot szerzett a Dakar szakaszain, és ezzel 40 pontos hátrányban van De Mevius mögött. Al-Attyiah navigátora Edouard Boulanger lesz, a másik két Hunterrel pedig Cristian Baumgart és Marcos Baumgart indul, így hárman csatáznak a Toyoták ellen.

A verseny rajtja és a prológ február 26-án, hétfőn lesz, majd öt mért szakaszt követően március 2-án, szombaton érnek célba a résztevők.

Attyiah
foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Friss