2024. április 28. 02:23

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah nyerte az Abu Dhabi Desert Challenge prológját

Nasser Al-Attiyah nyerte az Abu Dhabi Desert Challenge prológját

-

A katari Nasser Al-Attiyah és új navigátora Edouard Boulanger volt a leggyorsabb a világbajnokság második futamának prológján.

A mindössze 5 kilométeres szelektív szakaszon a Hunterrel versenyző duó 4 másodpercet vert Guillaume de Meviusra (Overdrive Racing) és hatot az egyaránt 3 perc 8 másodperces idővel célba érő Martin Prokopra (Ford), Lucas Moraesre (Toyota Gazoo Racing) és Yazeed Al Rajhira (Overdrive Racing). Guerlain Chicherit (Overdrive Racing) hét másodperccel lemaradva a hatodik helyen végzett. Seth Quintero (Toyota Gazoo Racing) 12 másodperc különbséggel lett tizedik, míg Juan Cruz Yacopini (Overdrive Racing) 43 másodperccel a tizenötödik helyet szerezte meg, ami valószínűleg stratégiai lépés volt a holnapi nap kedvezőbb rajtpozíciója érdekében.

Lónyai Pál az összetett 33. helyén ért célba a Yamahával.

Lónyai
foto: LP Racing

A motoros mezőnyben Tobias Ebster két útvonalpont kihagyása miatt büntetést kapott, ezzel Ross Branch és Aaron Mare kettős győzelmet aratott a Hero-val. Az indiai gyártónak amúgy is szép emlékei vannak az ADDC-ről, ahol a 2022-es futam 2. szakaszán megszerezték első W2RC szakaszgyőzelmüket, akkor is Ross Branch jóvoltából. A botswanai, a Dakaron második lett, a W2RC-ben is ugyanezt a pozíciót foglalja el, így nagyon készül erre a versenyre.

A motorosok közt Ebster büntetésével Michael Docherty járt legrosszabbul. Mivel prológ első tíz helyezettjének két quados versenyzőjét nem veszik figyelembe a holnapi rajtpozíció kiválasztásánál, így az Ebster négyperces büntetése miatt a tizedik helyre előléptetett Michael Docherty az utolsó helyről fogja kiválasztani a rajtpozícióját, ami valószínűleg azzal jár, hogy holnap neki kell az utat kell megnyitnia.

Az Abu Dhabi Desert Challenge első teljes versenynapján 374 kilométer vár az indulókra, ebből 248 kilométer a speciálszakasz, de a szervezők figyelmeztették a versenyzőket hogy ez lesz a futam legnehezebb napja, így rögtön bedobják őket a mélyvízbe.

foto: ADDC

Friss