2024. április 27. 14:01

KezdőlapTEREPRALLYÉlmenők is kiestek az Abu Dhabi Desert Challenge második napján

Élmenők is kiestek az Abu Dhabi Desert Challenge második napján

-

Guerlain Cicherit az autósok között, Aaron Mare a motorosok közt lett a leggyorsabb az Abu Dhabi Desert Challenge második napján. A kétkerekűek közt a tegnapi győztes esett hatalmasat, az autósoknál a második helyezett nem tudta folytatni a versenyt.

Guerlain Chicherit kihasználta kedvező rajtpozícióját és 2′44″ előnnyel nyerte a 239 kilométer hosszú speciált tartalmazó második szakaszt Nasser Al-Attiyah előtt. Seth Quintero és Lucas Moraes a harmadik és negyedik helyen ért célba a Toyota Gazoo Racing autójával, 3′18″ és 4′43″ volt a lemaradásuk. Juan Cruz Yacopini és Yazeed Al Rajhi már több mint 7 perc hátránnyal jutott a szakasz végéig, így Al Rajhi vesszőfutása ma sem ért véget, a szaúdinak nem jön ki a lépés ebben az évben.

Összetettben Al-Attiyah 8′31″-es előnnyel vezet Moraes és 9′38″-cel Yacopini előtt. Quintero a negyedik, Al Rajhi negyedórás hátránnyal az ötödik, Chicherit pedig 17′13″ különbséggel a hetedik.

Az autósok közt a nagy vesztes Guillaume de Mevius volt, ő a 24. kilométernél megállt és feladta a versenyt, sőt orvosi segítséget is kért. Martin Prokop versenyét egy törött lengéscsillapító tette tönkre, a cseh fordos a 218. kilométernél került bajba.

Lónyai Pál a 24. helyen ért célba, a magyar versenyző az összetett 29. helyén várja a csütörtököt, amikor 252 kilométer speciálszakaszt kell teljesíteni.

Lónyai
foto: LP Racing

A motorosoknál a hétfői győztes Michael Docherty a speciál első kilométerein bukott. Aaron Mare és Konrad Dąbrowski sietett a segítségére. Az ő emiatt elveszített idejüket később jóváírták. A dél-afrikai eszméleténél volt, amikor a szervezők odaértek hozzá, de orvosi segítségre szorult. Tobias Ebster sem tudta folytatni a versenyt. A táborból még elindult, de a speciálszakaszon már nem állt rajthoz, mert a tegnapi esése után komoly fájdalmai voltak.

Az időjóváírások után Aaron Mare lett a szakaszgyőztes 2′08″ előnnyel Konrad Dąbrowski, 5′32″-cel Ross Branch és 8′47″-cel Jean-Loup Lepan előtt. Mare az összesítésben is átvette a vezetést is átvette, Konrad Dąbrowski követi őt 7′28″-ra, Jean-Loup Lepan pedig 21′13″-ra. Ross Branch 30′52″ hátrányban van, de ma még 15 perces büntetést kap motorcsere miatt.

Attiyah
foto: /FIAW2RC

Nasser Al-Attyiah legyőzte a Toyotákat az ADDC első napján

 

Friss