2024. április 27. 08:12

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attiyah visszavágott

Al-Attiyah visszavágott

-

Nasser Al-Attyiah nyerte az Abu Dhabi Desert Challenge negyedik versenynapját és ezzel újra élre állt az összetettben. A motorosoknál Aaron Mare volt a leggyorsabb.

A katari versenyző finoman szólva is tönkreverte a mezőnyt a negyedik napon. Az első ellenörzőponton már az élen állt, és folyamatosan növelte előnyét a 231 kilométeres speciálszakaszon. Csak Guerlain Cicherit tudta vele tartani a lépést, ám a francia a pálya végén 20 percig vesztegelt és végül csak 15. lett. A szakaszt Nasser Al Attiyah 8′21″ másodperccel nyerte Yazeed Al Rajhi és 10′31″-gyel Seth Quintero előtt. A kétszeres világbajnok 9′21″-es előnnyel visszatért az összesített verseny élére Quintero előtt. Yazeed Al Rajhi  12′07″ hátránnyal a harmadik.

Quintero
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A nap legnagyobb vesztese Juan Cruz Yacopini volt. A vb harmadik helyezettje tegnap összeütközött Martin Prokoppal, és a Toyota javításához külső segítséget kapott ami miatt komoly büntetés várt volna rá, de az argentin reggel úgy döntött nem folytatja.

Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motoros mezőnyben Aaron Mare a második szakaszon aratott győzelmét követően megszerezte második szakaszgyőzelmét.. A Hero versenyzője Jean-Loup Lepant verte meg, a Duust Rally másik versenyzője, Konrad Dąbrowski 5′09″ hátránnyal lett harmadik. Ross Branch szenvedett a navigációval így 7′31″ különbséggel negyedik lett.

Aaron Mare előnye az összesített értékelésben 10′14″-re nőtt Dabrowski, 22′05″-re Lepan és 47′55″-re Branch előtt.

A zárónapon 206 kilométer speciál és 218 kilométer összekötőszakasz vár a mezőnyre, a cél Abu Dhabiban lesz.

foto: Abu Dhabi Desert Challenge

Lángoló autóval tette meg az utolsó kilométert Lucas Moraes Abu Dhabiban – videókkal

Friss