2024. április 27. 15:04

KezdőlapTEREPRALLYZapletal simán nyerte az első tereprally ob futamot

Zapletal simán nyerte az első tereprally ob futamot

-

A tavalyi bajnok Miroslav Zapletal és navigátora Marek Sykora könnyedén nyerte az év első tereprally ob futamát a Bugacon rendezett Desert Express 300-at.

A Ford F150-nel induló cseh versenyző esélyesként indult a hétvégi futamon és nem is cáfolt rá a várakozásokra. Öt szelektív teljesítése után több mint 10 perc előnnyel nyerte a versenyt.

A második helyen a honfitárs Tomas Ourednicek ért célba Toyota Hilux-szal. Az viszont beszédes, hogy a cseh páros szerelők nélkül érkezett Magyarországra és így is megszerezték a dogobó második fokát. Harmadik helyen a Mészáros Lőrinc-Miklós Alexandra duó ért célba több mint két perccel lemaradva a másodiktól.

Desert Express 300
foto: Pataky Péter

Abszolút negyedik helyen, egyben a T4 kategória győzteseként Molnár Balázs és Molnár Gabriella 14 perc 29 másodperccel Zapletal mögött ért célba.

A motor/quad értékelésben magyar siker született, Karai Kristóf a Polaris Scramblerrel több mint 9 perccel előzte meg a Yamahával versenyző Bodor Róbertet, de a kétkerekűek versenyét a szlovák versenyző nyerte, aki több mint 3 perccel volt gyorsabb az abszolút harmadik Kárpáti Péternél.

A bajnokság május elején folytatódik a Riverside Bajával.

Desert Express 300
foto: Pataky Péter

Friss