2024. április 30. 01:18

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah vezet Portugáliában

Nasser Al-Attiyah vezet Portugáliában

-

A portugáliai tereprally vb harmadik napján is nyert és a megerősítette vezető helyét Nasser Al-Attiyah. A katari előnye már 4 perc felett van Carlos Sainz előtt.

Korábbi toyotás márkatársával Lucas Moreas-szel csatázott a verseny leghosszabb napján Nasser Al-Attiyah, de Moraes hiába tartott ki a 388 kilométeres szakasz 234. kilométeréig, ott Al-Attyiah megelőzte, sőt a végén még Carlos Sainz is majdnem utolérte. Al-Attiyah 1 perc 49 másodperccel nyert a brazil toyotás előtt és 1 perc 51 másodperccel Sainz előtt. A negyedik helyen a másik Minivel a helyi Joao Ferreira ért célba, ám ő 20 másodpercc büntetést is kapott. ha ez nincs, akkor a portugál második helyen fejezte volna be a napot.

A pályán található rengeteg sárral Carlos Sainznak meggyűlt a baja, a célba motorháztető és jobb oldali ablaktörlő nélkül érkezett a Minivel.

Sainz
foto: FIA W2RC

Összetettben Nasser Al-Attiyah vezet 4 perc 21 másodperccel Sainz előtt, de a harmadik Ferreira és a negyedik Moraes is 5 percen belül van, így hatalmas a csata hármuk közt a dobogó második és harmadik fokáért.

Nasser Al Attyiah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál a versenyt az első naptól vezető Tosha Schareina (Monster Energy Honda) újabb 44 másodperccel növelte a különbséget Sebastian Bühlerrel (Hero MotoSports) szemben, és már 3′40″ előnye van. António Maio ma briliáns teljesítményt nyújtott a Hondájával, 1 perc 15 másodperc hátránnyal lett harmadik.

foto: A.S.O. DPPI Images Paulo Maria Horacio Cabilla

Összetettben Schareina és Bühler mögött Maio lépett nagyot előre mivel letaszította Skyler Howes-t a dobogó legalsó fokáról. A portugál 6′06″-re van Schareinától. Honfitársa, Bruno Santos szintén elrobogott Howes mellett, és 10 perccel a negyedik helyen áll. Howes 13’30” különbséggel ötödik, Lorenzo Santolino (Sherco TVS Rally Factory) 16′13″-mal a hatodik, Adrien Van Beveren (Monster Energy Honda) pedig 16′46″-mal a hetedik. A bajnokságot vezető Ross Branch (Hero MotoSports) a nyolcadik helyre csúszott vissza, 17′05″ hátrányban Schareina mögött.

A negyedik szakaszon Badajozból Grandolába tér vissza a mezőny, 233 kilométer speciálszakasz szerepel az itinerben.

Moraes
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

Friss