2024. április 29. 21:42

KezdőlapTEREPRALLYSainz egyre közelebb a megállapodáshoz az M-Sporttal

Sainz egyre közelebb a megállapodáshoz az M-Sporttal

-

Carlos Sainz még ebben a szezonban csatlakozhat a Ford tereprally programjához.

A spanyol versenyző az év elején szerezte meg negyedik Dakar-sikerét, ráadásul négy különböző márkát vezetett győzelemre. Az Audi kiválása után Sainz szabadúszó lett, de a versenyzést csak egy futamra függesztette fel, és Portugáliában visszatért az X-Raid csapathoz, ahol a Mini JCW Rally Plusszal versenyez. A nyitónapon ötödik lett, amivel teljesítette azt a célt, hogy megismerkedjen a T1+ kategóriával, amelyben a Ford vadonatúj, részben az M-Sport által felkészített Rangerével indul majd a jövőben.

„Volt egy lehetőség Portugáliában, gondoltam, miért ne? Friss inputot kapok egy T1+-ból, és végül, ha már a Fordhoz csatlakozom, jó infókat hoz, hogy megismerjek egy másik autót, mielőtt beugrok a Fordba. Azt hiszem, egyre közelebb kerülünk a Forddal, és most már mélyreható megbeszéléseket folytatunk. Remélem, hamarosan lezárhatjuk az üzletet” – ismerte el Sainz, hogy gyakorlatilag megállapodott a Forddal a folytatásról.

Arra kérdésre is válaszolt, hogy mikor lesz hivatalos a döntés: „Remélem, hogy a következő hónapban megtörténik, aztán amint az autó készen áll, elkezdenénk a tesztelést.”

Audi
foto: Audi Sport

A spanyol ezzel negyedszerre térne vissza a Ford hivatalos programjába. Sainz öt WRC futamot nyert a márkával, legutóbb a 2002-es argentin rallyn arattott sikert a Focus WRC-vel.

Sainz első futama a Rangerrel valószínűleg az októberi Marokkó Rallyn lesz – ez az esemény a következő szezon Dakarjának hagyományos felkészítő versenye.

Bár a portugál verseny első napja után még 9 ponttal vezeti Sainz a világbajnokságot, de azt cáfolta, hogy 2024-ben a harmadik FIA-világbajnoki címére pályázna, mivel a negyedik fordulót is kihagyja.

„Nem fogok Argentínában versenyezni, szóval nehéz lenne. Alapvetően azt gondolom, hogy nyernem kellene itt Portugáliában, és ha indulok nyernem Marokkóban, aztán meglátjuk” – mondta a vb címmel kapcsolatban.

Ranger Ford M-Sport
foto: A.S.O/DPPI/J.Delfosse

Friss