2024. április 29. 23:13

KezdőlapTEREPRALLYToyota triplázás Portugáliában, Al-Attiyah 70 kilométerre a győzelemtől

Toyota triplázás Portugáliában, Al-Attiyah 70 kilométerre a győzelemtől

-

Yazeed Al-Rajhi, Seth Quintero és Guillaume de Mevius végzett az első három helyen a tereprally vb harmadik fordulójának negyedik napján. Összetettben Nasser Al-Attiyah vezet, de már 3 perc alatt a hátránya a hazai pályán versenyző Ferreira előtt.

Gumigyilkos 253 kilométer teljesítettek a tereprally vb indulói Portugáliában. A szakasz Toyota háziversenyt hozott, és a 186 kilométeren állt az élre Yazeed Al-Rajhi, majd Quintero is megelőzte de Mevius, így alakult ki a végső sorrend, de mindhárman 40 másodpercen belül értek célba. Carlos Sainz 20 másodperces büntetéssel is negyedik lett, a portugál Ferreira pedig főleg Al-Attiyahra koncentrált és végül úgy lett ötödik, hogy szűk két perccel gyorsabb volt a katarinál, akit Moraes is megelőzött.

Összetettben Al-Attiyah előnye 2 perc 41 másodperc Ferreira és 3 perc 40 másodperc Sainz előtt, de a zárónapon már csak 70 kilométer speciál vár rájuk.

foto: X-raid Mini Team

A motorosoknál teljesen elfogytak a végére a gumik, az eddig domináló Schareina csak ötödik lett, a portugál António Maio nyert és ő lett a harmadik különböző szakaszgyőztes a héten a motoros mezőnyben. Maio a Yamahával 28 másodperces előnnyel ért célba Adrien Van Beveren (Monster Energy Honda) és 35 másodperces előnnyel Bruno Santos Husqvarna) előtt. A Yamahának ez az első győzelme a világbajnokságon a tavalyi Abu Dhabi Desert Challenge óta. Skyler Howes az utolsó pillanatban csikarta ki a negyedik helyet csapattársától, Tosha Schareinától. Az amerikai 2′05″-öt, a spanyol pedig 2′18″-at veszített Maióval szemben.

Összetettben Scahreina 4 és fél perccel vezet Bühler előtt, a harmadik helyen Santos áll 8 perc 16 másodperces hátránnyal. Maio a mai sikerrel a negyedik helyre lépett.

foto: Prodrive

Friss