back to top
2024. július 27. 02:22

KezdőlapTEREPRALLYKetten is megelőzték Nasser Al-Attiyah-t

Ketten is megelőzték Nasser Al-Attiyah-t

-

A Desafio Ruta 40 második versenynapján csak a harmadik helyen ért célba Nasser Al-Attiyah. A szakaszt Lucas Moraes nyerte, Yazeed Al Rajhi előtt. A motoros mezőnyben ismét Honda siker született, Adrien van Beveren nyert Skyler Howes előtt.

A gyorshajtásokért kiosztott büntetések felborították a 423 kilométeres speciálból és 301 kilométer összekötőből álló szakasz eredményeit. Lucas Moraes ugyan 54 másodperces hátránnyal másodikként ért célba, de a nap győztese mégis ő lett. A második helyen Yazeed Al Rajhi fejezte be a keddet, aki 1 perces büntetést kapott. Nasser Al Attiyah pedig végül csak a harmadik helyen végzett, miután 2′50″ büntetést osztottak ki neki. Ezzel Yazeed Al Rajhi megőrizte előnyét az összesítésben 3′19″ előnnyel a kétszeres világbajnok előtt, és 4′54″ előnnyel a brazil toyotás márkatárs előtt. Lucas Moraesnek ez a harmadik W2RC szakaszgyőzelme.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál a táborban is folyt még a csata. Adrien Van Beveren elérte, hogy büntetését 1′20″-ról 20 másodpercre csökkentsék. Ezzel újra a francia lett a szakasz győztese, 27 másodperccel csapattársa, Skyler Howes, és 1′09″-cel Sebastian Bühler (Hero MotoSports) előtt. Van Beveren összetettben is átvette a vezetést, mindössze 10 másodperccel Tosha Schareina előtt. Ricky Brabec 2′14″ hátránnyal őrzi a Honda számára a dobogó harmadik fokát. A bajnokságot vezető Ross Branch (Hero MotoSports) 6′02″ hátránnyal a hatodik helyen áll.

A harmadik versenynapon 341 kilométer vár versenytempóban a mezőnyre, és 137 kilométer lesz az összekötő a San Juan körüli hurokszakaszon.

Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

 

Friss