back to top
2024. június 21. 22:21

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attyiah elkezdett felzárkózni, de nem kockáztat

Nasser Al-Attyiah elkezdett felzárkózni, de nem kockáztat

-

A tereprally-világbajnokság utolsó előtti versenyének harmadik napján Seth Quintero volt a leggyorsabb az autósok között. A címvédő Nasser Al-Attyiah második helyen ért célba, az összetettben vezető Yazeed Al Rajhi harmadik lett. A motorosoknál ismét a hondások uralták a versenyt, Brabec, Howes, Schareina sorrendben foglalták el a nap végi dobogót.

A Circuito San Juan Villicumban felállított bivak körül, összesen 478 kilométer várt a mezőnyre, ebből 137 kilométer országúti szakasz és 341 kilométer speciál. A mért szakasz változatos terepen zajlott, 73 százaléka kavicsos, 1 százaléka aszfalt, 5 százaléka homok, 3 százaléka köves szakasz és 18 százaléka zúzalék volt.

Lucas Moraes és Yazeed Al Rajhi mögött rajtolt Nasser Al-Attyiah, és a Prodrive versenyzője már az első ellenőrzőponton az élre állt. 127 kilométernél Quintero és Halpern is megelőzte a brazil toyotást, Al Rajhi viszont kitartóan üldözte a címvédőt.

100 kilométerrel a vége előtt megváltozott a sorrend, a két Toyota állt az élre, Quintero átugrotta a végső győzelemért küzdő riválisokat, sőt Al Rajhi is megelőzte a Hunter pilótáját.

Nasser Al-Attyiah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Seth Quintero később sem lassított és megszerezte pályafutása második Ultimate szakaszgyőzelmét, az elsőt még az Abu Dhabi Desert Challenge-en érte el. A Toyota Gazoo Racing gyári pilótája 1′09″-es előnnyel Nasser Al Attiyah (Nasser Racing by Prodrive) és 2′07″-es különbséggel Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing) előtt ért a hurokszakasz végére. A másik gyári TGR pilóta, Lucas Moraes 6′16″ hátránnyal ért célba, miután tegnapi győzelmét követően ő jelölte ki az utat a többi autósnak.

Összetettben Yazeed Al Rajhi továbbra is az élen áll, 2′21″ hátránnyal követi őt Nasser Al Attiyah. A kétszeres világbajnok és a Desafio Ruta 40 címvédője ma 58 másodpercet faragott a hátrányából. Lucas Moraes továbbra is a harmadik helyen áll, de már 9′03″ különbséggel. Seth Quintero több mint fél órával lemaradva a negyedik.

Seth Quintero
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motoros mezőnyben a Hondák ma is taroltak, Ricky Brabec (Monster Energy Honda)  megszerezte második szakaszgyőzelmét. Az amerikai 3′27″-cel verte csapattársát, Skyler Howes-t, és 3′38″-cel Tosha Schareinát. Adrien Van Beveren 5′52″ hátránnyal a negyedik helyen végzett.

Az összesített versenyt Brabec vezeti, 1′34″ előnnyel Tosha Schareina és 3′38″ előnnyel Adrien Van Beveren előtt, így továbbra is a Honda uralja a versenyt, Daniel Sanders a GASGAS-szal 4’23”-re van Brabec mögött. A szerdai siker volt Brabec nyolcadik győzelme a W2RC-ben, amivel utolérte Toby Priceot és Daniel Sanders-t.

Sam Sunderland
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Friss