back to top
2024. július 08. 06:13

KezdőlapTEREPRALLYÁradások miatt rövidebb lesz az Italian Baja

Áradások miatt rövidebb lesz az Italian Baja

-

A hétvégén a tereprally ob mezőnye is részt vesz az Italian Baján, az olasz verseny először számít bele a magyar bajnoki értékelésbe. A megállapodás részeként az évadzáró Raid of the Championsra pedig mi várunk majd olasz versenyzőket.

Ma a 7 kilométeres shakedownnal kezdődik a verseny, majd délután a 19 kilométeres prológ vár a 15 magyar indulóra is. A szelektív szakaszokat szombatra sűrítették, amikor az eredeti tervek szerint a résztvevők két szakaszt teljesítettek volna egymás után, 265 kilométeren. Az áradások miatt azonban le kellett rövidíteni a pályákat, így a versenytáv 188.26 km ami azt jelenti, hogy hibázni nem lehet, mert nincs idő ledolgozni az esetleges hátrányt.

A korábbi évekhez képest jelentősen megváltozott a nyomvonal, a Tagliamento folyó magas vízszintje nem teszi lehetővé a hagyományos pályák használatát. A patakmederbe csak korlátozottan lehet behajtani és az ártérben húzódó utak, ösvények nagyrészét is elmosta a víz.

Riverside Baja
foto: Riverside Baja

„Én a szokásosnál több, „rallys” murva útra számítok, amik fák közt húzódó szűk, technikás részekkel váltják egymást, de nincsenek konkrét információim. A tapasztalatom, hogy az itinerek pontosak, a pálya kijelölése színvonalas. Szerintem a magyar mezőny jól fogja venni az akadályokat.” – vázolta Trébitsch Miklós a magyar és olasz bajnokság együttműködésének szervezője.

„Az olasz baja érdekes színfoltja sorozatnak, a nagy széles és brutális folyómeder nagyon egyedi, máshol nincs ilyen. Sajnos az utóbbi években egyre inkább kiszorult a verseny a mederből a környező ártérre, reméljük idén nem ez lesz. A verseny technikás, a pályának sok beláthatatlan része van, amihez bátorság is kell” – mondta Lónyai Pál, aki a Riverside Baja-n harmadik helyezett lett Ultimate kategóriában.

Az Európa Kupában nagy nevek is indulnak, Joao Ferreira és Benediktas Vanagas is rajthoz áll a hétvégén. Az Italian Baja nevezési listája itt elérhető.

Riverside Baja
foto: Riverside Baja

 

 

Friss