back to top
2024. szeptember 11. 10:00

KezdőlapTEREPRALLYA kórházból üzent a Hungarian Baján megsérült versenyző

A kórházból üzent a Hungarian Baján megsérült versenyző

-

A Hungarian Baja utolsó szakaszán szenvedett komoly balesetet a cseh Frantisek Brutovsky. A Fordos versenyző a kórházból üzent, szerencsére nincs nagy baj.

A pénteki napon előbb egy féltengelyhiba hátráltatta Frantisek Brutovskyt, de a második szakaszon az Ultimate kategória ötödik helyére lépett a Ford Evo 150-nel versenyző pilóta. Szombaton tovább akart gyorsulni, ám egy ugrató utáni földet érésnél akkora ütést kapott a gerince, hogy nem tudta folytatni. Az autó mellett fekve várta a segítséget, majd kórházba szállították.

Vasárnap délután már a kórházból üzent a cseh versenyző, szerencsére jól van bár a sérülése elég komoly.

„Üdvözlet a szurkolóknak, mint azt néhányan talán már hallották, sajnos a magyarországi Baja versenyen egy szerencsétlen ugrás után az autóval kellemetlen sérülést szenvedtem – csigolyatörést. Még várom a pontosabb diagnózist, de az első vizsgálatok szerint viszonylag rendben van, és nem lesz szükség műtétre. Jelenleg még mindig Magyarországon vagyok, és várom, hogy engedélyezzék a Csehországba történő szállítást. Ez is a versenyzés része! Drukkoljatok, köszönöm mindenkinek!” – írta a pilóta.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a versenyzőnek, jövőre várjuk vissza a Hungarian Bajára!

Brutovsky
foto: Ming Racing Sports

 

Friss