2024. április 26. 02:00

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EButton csapatfőnökként: jobban izgulok, mint amikor versenyeztem

Button csapatfőnökként: jobban izgulok, mint amikor versenyeztem

-

Bár Jenson Button már pár éve visszavonult, nem került messzire a motorsporttól: miközben az F1-es paddockban segíti a Sky Sports munkáját, a Williamsnél tanácsadó és Extreme E csapatot is indított.

A brit a Team Rocket RJN nevű csapatát átalakítva indult az új sorozatban JBXE néven a Lotus Engineering támogatásával.

Az első versenyen ő is autóba ült, utána azonban Kevin Hansen vette át a helyét Mikaela Ahlin-Kottulinsky mellett. A két svéd nem bizonyult rossz választásnak, mind a négy közös versenyükön felfértek a dobogóra, ezzel pedig a harmadik helyet szerezték meg a bajnokságban.

2021, Jurassic X-Prix, Extreme E, rallycafe.hu
A JBXE autója a kulcsfontosságú pozícióban – Fotó: Alastair Staley/Extreme E

„Most jobban izgulok, mint amikor versenyeztem!”jegyzi meg nevetve. – „Talán azért, mert nem rajtam múlik. Amikor versenyzel, benne vagy a helyzetben, a csapattulajdonosként ez más. Az adrenalin egyszerűen… wow! Mindig nagyon ver a szívem a rajt előtt. Imádom az élményt.”

Button csapatára így az első év után a „büszke” jelzőt ragasztotta. Bár különböző háttérrel rendelkezett a csapat és apilóták, végül jó összhangot alkottak.

Kevin Hansen, Mikaela Ahlin-Kottulinsky, JBXE, Extreme E, rallycafe.hu
A két pilóta együtt a sárban a mérnökökkel – Fotó: Sam Bloxham/Extreme E

„Hihetetlen csapat ez. Az összes szerelőt a Rocket RJN-ből hoztam. Nagyon gyorsan tanultunk, a mérnökök hamar megértették a terepre való járgányt. Az is segített nekünk, hogy két tapasztalt pilótánk volt Mikaela és Kevin szerepében. Előbbi mindig szeretne tanulni, minden egyes alkalommal, amikor vezeti az autót. Ők egy nagyon jó kombináció.”

„Mindenkire nagyon büszke vagyok, trükkös szezon volt, már csak az utazás miatt is. Ez teljesen más, mint a versenyzés többi formája, de ugyanakkor erről is sokat tanultunk idén.”

Friss