2024. április 25. 12:49

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EFény derült az Extreme E első csapatváltására

Fény derült az Extreme E első csapatváltására

-

Christine Gianpaoli Zonca [vagy csak GZ – a szerk.] lesz az első, aki egy második csapattal is versenyt teljesít az Extreme E történetében.

A spanyol eddig a Xite Energy Racing csapatát erősítette, és bár az eredmények terén nem jött el a várva várt siker, egy-két látványos körével felhívta magára a figyelmet.

Korábbi vetélytársai közül a Veloce Racing csapott le rá, miután tavaly Jamie Chadwick nem tudott náluk egész szezont teljesíteni egyéb elkötelezettségei miatt. A beugró Emma Gilmourra már lecsapott a McLaren, így új pilóta után kellett nézniük.

„Izgatottan csatlakozom a Veloce Racinghez. Rendkívül jó munkát végeztek a nehéz start után Szaúd-Arábiában, és az autójuk versenyképesnek tűnt egész évben.” utalt GZ a második versenyen elért dobogóra.

„Sokat tanultan tavaly, és ez nagyon fontos lesz a második szezonban. A csapattal együtt nagyszerű dolgokat érhetünk el, célunk mindenképpen a dobogó!” – adta ki a jelszót a spanyol hölgy.

A Veloce Racing csapatfőnöke, Rupert Svendsen-Cook kiemelte, az Extreme E egyedi kihívással rendelkezik, de idővel hozzá fognak szokni a csapatok.

„Mivel rövid a szünet a két szezon között, le sem állunk, hogy minél jobban kezdjük majd 2022-t.”

„Christine GZ kiemelkedett a mezőnyből mint pilóta, hiszen nagyon keveset ült az autóban, de gyorsan fejlődött tavaly. Számunkra egyértelmű a tehetsége, és szeretnénk neki segíteni abban, hogy a lehető legtöbbet fejlődjön, és ezáltal közösen sikereket érjünk el.”

Forrás:Extreme E

Friss