2024. április 24. 07:52

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EVáltoztat a bajnoki felálláson a Rosberg-féle Extreme E csapat

Változtat a bajnoki felálláson a Rosberg-féle Extreme E csapat

-

Bár tavaly kis különbséggel, de megnyerték a címet, a Rosberg Xtreme Racing lecseréli az egyik versenyzőjét a címvédéshez.

Johan Kristoffersson teljesítményével meg voltak elégedve a csapatnál, de Molly Taylor gyengébb köre a Jurassic X-Prix döntőjében majdnem a bajnoki címbe került nekik.

Ugyanannak a menetnek a hőse volt az ausztrál utódja, Mikaela Ahlin-Kottulinsky, aki előbb egy látványos mentés után vissza tudott jönni az eredeti helyére, majd a később elsőként ment el a bajnokaspiráns Rosberg autó mellett.

A svéd hölgy jó teljesítménye egyben azt is jelentette, hogy JBXE (Jenson Button csapata, amit a Lotus Engineering lát el technikai segítséggel) megszerezte a bajnoki harmadik helyet. Így ezzel meg is győzte Rosberg alakulatát.

Tapasztalata jól jöhet minden csapatnak, hiszen a Continental nagykövete, így a sorozatban használt gumikat ő tesztelte először. A tavalyi szezon előtt éppen ezért az Odyssey 21 tesztversenyzője is volt, tehát mindenkinél korábban ismerkedhetett a technikával, többek között a goodwoodi Festival of Speed-en.

„Nagyon megtisztel a lehetőség, hogy csatlakozhatok az RXR-hez, és támogathatom őket a bajnoki cím megvédésében. Az, hogy az első szezon győztes csapatánál mehetek majd, nagy lehetőség, már várom, hogy kezdődjön a szezon! Kiváncsi vagyok, milyen lesz dolgozni Nicóval és Johannal, meg persze tanulni tőlük. Két világbajnokról van szó, akiket tisztelek, és meghajolok az eredményeik előtt.”

Ahlin-Kottunlinsky elsősorban túraautós karrierjéről ismert. Első nőként nyert TCR bajnokságban futamot (STCC), majd tavaly bajnoki második lett, a csapattárs Robert Dahlgren mögött. Előtte azonban rallycross-szal kezdte karrierjét, így nem ismeretlen számára a változatos terep.

Kristofferssont talán kevésbé kell bemutatni, rallycross világbajnoki címei magukért beszélnek, de azt talán kevesebben tudják, hogy mielőtt a WTCR-ben is kipróbálta volna magát, megnyerte a fönt említett sorozatot (STCC) is.

„Boldog vagyok, hogy folytathatom a munkát az RXR-rel. Szenzációs évünk volt tavaly, biztos vagyok benne, hogy erre építve idén még jobbak lehetünk. Kipihentnek érzem magam, tele energiával, és újra szeretnék nyerni.”

„Az, hogy Mikaela lesz mellettem, extra motivációt ad. Nagyon tehetséges versenyző, és honfitársam is. Sok közös tapasztalatunk van, úgyhogy biztos könnyen kijövünk majd egymással.”

A csapat alapítója, Nico Rosberg tökéletes párosításnak nevezte a két pilótát.

Az eddig bejelentett pilóták:
Csapat Női pilóta Férfi pilóta
🇬🇧 McLaren 🇳🇿 Emma Gilmour 🇺🇸 Tanner Foust
🇺🇸 Andretti United 🇬🇧 Catie Munnings 🇸🇪 Timmy Hansen
🇬🇧 Veloce 🇪🇸 Christine GZ 🇿🇦 Lance Woolridge
🇬🇧 X44 🇪🇸 Cristina Gutiérrez 🇫🇷 Sébastien Loeb
🇩🇪 Abt Cupra 🇪🇸 🇩🇪 Jutta Kleinschmidt 🇶🇦 Nasser Al Attiyah
🇩🇪 Rosberg 🇸🇪 Mikaela Ahlin-Kottulinsky
🇸🇪 Johan Kristoffersson
Forrás:Extreme E

Friss