2024. április 25. 18:46

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EÍgy néz ki a McLaren első Extreme E autója

Így néz ki a McLaren első Extreme E autója

-

A McLaren nagyszabású bemutató keretein belül leplezte le össze idei autóját, köztük a saját festésű Odyssey 21-et, az Extreme E egyenautóját.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Tanner Foust és Emma Gilmour vezeti majd az autót, sőt, már korábban be is járatták. De közel sem azzal a festéssel, amivel majd menni fognak, csak egy ideiglenes művészi alkotás díszítette a járművet.

Kiderült továbbá, hogy a második szezon egyetlen érkező csapata az 58-as rajtszámot használja majd. A számot Bruce McLaren első autója ihlette, egy 1929-es Austin 7.

A brit csapat volt az első, amelyik karbonsemleges lett, már 2011-ben. Azóta is minden évben megtartották a Carbon Trust Standard díját, valamint 2013-ban az FIA környezetvédelmi elismerését is elnyerték.

„Hihetetlenül fel vagyunk dobva, hogy Extreme E csapatot indítunk, alig egy héttel az első verseny előtt. Emma és Tanner ül majd az 58-as autó volánjánál. Fantasztikus egy ilyen újító szellemű és érdekes sorozathoz csatlakozni, ami segít majd, hogy még fenntarthatóbbak legyünk. A McLarennél már mindenki várja, hogy Emma és Tanner teljesítsék az első X-Prix-t…” hangsúlyozta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

„Az, hogy minden csapatunkat egyszerre indítjuk útjára, nagyon boldog pillanat a McLarennek. Nagyon sok háttérmunka vezetett idáig, már csak az van hátra, hogy kiguruljunk a pályára.”

 

 

Forrás:racecar.com

Friss