2024. március 28. 20:13

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ERosberg szerint Vettelnek az Extreme E-ben kellene folytatnia 

Rosberg szerint Vettelnek az Extreme E-ben kellene folytatnia 

-

Nico Rosberg, az RXR csapat főnöke szerint Seébastian Vettelnek környezetvédelemért tett erőfeszítései miatt az Extreme E-ben kellene folytatnia versenyzői karrierjét az F1 után. 

Nico Rosberg 2016-ban világbajnokként fejezte be Forma-1-es karrierjét, majd csapatot alapított, mellyel az Extreme E szezon első bajnok címét tavaly megszerezte és idén is jó esély van a címvédésre. 

A német csapatfőnök szerint az év végén visszavonuló Sebastian Vettelnek az Extreme E-ben kellene folytatnia. 

“Sebastianhoz szerintem jól passzolna az Extreme E sorozat, mert nagyszerűen tudná egyesíteni a versenyzést a környezet szeretetével – mondta Nico Rosberg a Dirtfishnek. – Írtam is neki ezzel kapcsolatban, hátha megjön a kedve ehhez a sorozathoz neki is. Örülök, hogy Seb ilyen lelkes a környezetvédelem témájában, ami mindannyiunk számára nagyon fontos.” 

Rosberg szerint az Extreme E szezonja mellett pedig marad idő a családra is. 

“Az Extreme E nem köti le teljesen az ember idejét, mert nincs sok verseny. Az F1-ben soha nem tudtam volna elképzelni magam csapatvezetőként, mert az rengeteg időt leköt, ez már nem nekem való. Versenyzőként megtapasztaltam, hogy mennyi időt elvesz az F1, és most inkább a szabadságot élvezem. Tehát ezért is jó az XE.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss