2024. április 20. 13:06

KezdőlapWRCEz okozta a Hyundai vesztét

Ez okozta a Hyundai vesztét

-

Két műszaki hiba is sújtotta a Hyundai csapat idei állandó versenyzőit a Monte-Carlo Rally harmadik napján. Thierry Neuville a lengéscsillapítóval küzdött és javította folyamatosan az i20 N Rally1-et, míg Ott Tänak egy kicsúszás után főzte meg autója motorját, így nem is folytathatta a versenyt.

„Nem tudom, mit mondhatnék – csóválta a fejét Neuville. – Valahogy átvészeltük a napot, miután folyamatosan problémánk volt a jobb első lengéscsillapítóval. 

A délelőtti középső szakasz (10. gyors) elején hirtelen úgy éreztem, mintha az egyik oldalra húzódna az autó, de csak a végén vettük észre, hogy a lengéscsillapító felső rögzítése gyakorlatilag eltűnt. 

Fotó: Hyundai Motorsport GmbH // Thierry Neuville–Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

Küzdöttünk tovább, bár a napközbeni szerviz nélkül ez egy kicsit küzdelmes volt. A két kör között magunknak kellett elvégeznünk néhány javítást, de a 12. szakaszon néhány kilométerrel később a lengéscsillapító kiugrott a motorháztetőn. 

Ezután az utolsó szakasz előtti etapon elvégeztünk néhány javítást, de a lengéscsillapító az utolsó kilométereken ismét feladta a szolgálatot. Ez a túlélés napja volt.”

Fotó: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport GmbH // Thierry Neuville–Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

Neuville túlélte a napot, eljutott az esti szervizparkig és a legjobb Hyundai versenyzőként, a hatodik helyen még versenyben maradt. Tänak azonban már nem volt ilyen szerencsés. 

„Az autót ma jónak éreztem, nem volt igazi dráma vele – vélekedett Tänak a Hyundai csapat hivatalosan kiadott közleménye szerint. A defekt az első szakaszon egy olyan dolog volt, ami megtörténik. Folytattuk a versenyt, de mivel nem maradt pótkerék, a lehető legóvatosabban kellett mennünk. 

Sajnos az utolsó szakaszon a jeges körülmények között elkövettünk egy nagyon apró, de végül sokba kerülő hibát. Kicsit megütöttük az autót, és ennyi volt. 

Fotó: Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH // Ott Tanak–Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally 1, Monte-Carlo Rally 2022

A hűtőfolyadék szivárgott, a motor túlmelegedett, így etapon meg kellett állnunk. Sajnos holnap (vasárnap) nem tudjuk folytatni a versenyt, de elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tanuljunk ebből a kihívásokkal teli hétvégéből, hogy építkezhessünk a szezon hátralévő részére.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss