2024. április 20. 11:15

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHideg Ádám nyolcadik a Winter Seriesen

Hideg Ádám nyolcadik a Winter Seriesen

-

Ismét hatalmasat menetelt Hideg Ádám a Champions of the Future önálló szezonnyitó futamán, a Winter Seriesen. Az időmérő a teljes OKJ mezőny számára kaotikusan alakult, így Ádám a 34. helyről kezdhette a hétvégét. Minden futamában több helyezést javított. A döntőben végül a 19. helyről indulva küzdötte fel magát az igen előkelő nyolcadikra. 

Mindenki kivárt az időmérőn, így gyakorlatilag a ketté bontott mezőnyben az utolsó pillanatban kezdték meg a gyors körüket, amiből elég nagy forgalom alakult ki a pályán. Hideg Ádám a saját futamában 17., összesítettben pedig az 56 fős OKJ mezőnyben 34. lett. 

Mind a három előfutamán tört azonban előre. A 17. helyről rajtolva egyszer a 9., egyszer pedig 14 pozíciót javítva 3. lett. A második előfutamán 11.-nek futott be, de a beesett spoilere, ezért és egy előzés miatt összesen tíz másodperc büntetést kapott, így 26. lett. 

A Szuperdöntőnek nevezett elődöntő volt az egyetlen futama, ahol nem tudott javítani. Ilyenkor kerül fel a hétvégére kapott tíz versenygumi közül kettő új, amit a gokart külső oldalára szerelnek fel. Ezzel kicsit felborul a gokart egyensúlya, amit Ádám nem tudott tökéletesen kiautózni, így maradt a 11. 

A döntőben a 19. helyről rajtolt, de a négy új gumin már megint elemében volt és 11 pozíciót javítva 8. lett. 

„Jó hétvége, volt, jó volt a tempóm – mondta Hideg Ádám. – Az időmérő utolsó körében elég nagy volt a forgalom, ott nem tudtam kihozni magamból a maximumot, de utána minden futamban sikerült előre jönnöm és több pozíciót is javítottam. 

Egy kicsit szerencsésebb időmérővel még jobb eredményem is lehetett volna. De ahhoz képest, ahogy ez a hétvége indult, a nyolcadik helyezés, nem is olyan rossz.“

Hideg Ádám, OKJ eredményei
Champions of the Future, Winter Series, Franciacorta (Olaszország), 2022. február 25–27.

Résztvevők: 56
Időmérő futam: 17.
Időmérő: 34.
BC előfutam: 9.
AB előfutam: 26.
BD előfutam: 3.
Előfutamok összesen: 21.
Szuperdöntő 1: 11.
Döntő: 8.

Teljes eredménylista


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss