2024. április 18. 00:54

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSUtánpótlás/Rookies – Üdv a fedélzeten!

Utánpótlás/Rookies – Üdv a fedélzeten!

-

Az autósportban az egyik legizgalmasabb téma az utánpótlás, hiszen itt találhatjuk meg a jövő bajnokait. A Racingline.hu és a Rallycafe.hu ezért indított közös rovatot, ahol a magyar utánpótlás versenyzőket, versenyeket és az autósport alapjait szeretnénk bemutatni. 

Kicsit olyan volt, mintha jó sok évet visszamentünk volna az időben. Annak idején azért lettem újságíró és elsősorban rallyversenyzésre szakosodott újságíró, mert mint szurkoló egy csomó kérdésre nem kaptam választ. Így kénytelen voltam saját magam feltenni a versenyzőknek, ha pedig már megválaszolták, csak meg kellett írni. 

Egy kellemesen elköltött ebéd után, már éppen a jól megérdemelt kávénkat fogyasztottuk, amikor felmerült a kérdés, miért nem tudunk többet a magyar utánpótlás versenyezőkről? A következő Kiss Pál Tamásról, Michelisz Norbiról, Kiss Norbiról vagy éppen Ferjáncz Attiláról. 

Addig-addig tromfoltuk egymást, hogy hány nagyon tehetséges fiatal van, hogy milyen bajnokságokban indulnak és hogy igazán megérdemelnének egy külön rovatot is, amikor Őry Tamás, a TRP vezetője, lecsapta a labdát: „Jó, tiéd a rovat!“

Nem voltunk könnyű helyzetben az alapkoncepció felállításában, sőt először azt sem tudtuk igazán eldönteni, hogy a pályaversenyzésre szakosodott Racingline.hu-n, vagy a minden rallyval kezdődő szakágat felölel Rallycafe.hu-n indítsuk a rovatot, de aztán mind a két szerkesztőség annyira belelkesült az új lehetőségen, hogy végül megszületett a két testvér oldal első közös rovata. 

Az indulást nem akartuk elkapkodni, hiszen a Rallycafe.hu is csak januárban rajtolt és elég sok munkánk volt vele, így március 1-jét tűztük ki célul. 

De ez a gondolatunk akkor bukott meg, amikor az egyik legkomolyabb nemzetközi gokart utánpótlás sorozat, a WSK januárban elindult és persze nem tudtuk megállni, hogy a magyar fiatalok sikeriről beszámoljunk. 

Tulajdonképpen most, így március 11-én már hivatalos indulásról is múltidőben beszélhetünk, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy végre a magyar autósport utánpótlásnak is van egy, illetve mindjárt kettő médiuma. A Racingline.hu-n Rookies, a Rallycafe.hu-n pedig Utánpótlás rovatcímmel. 

Szóval juniorok, üdv a fedélzeten! Mutassátok mit tudnak a jövő magyar autóversenyzői.

Mihályi Csaba 

Rookies/Utánpótlás rovatvezetője


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss