back to top
2024. május 22. 19:25

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHideg Ádám: Kívülről lehetetlen volt

Hideg Ádám: Kívülről lehetetlen volt

-

Nagyon vegyesen alakult Hideg Ádám hétvégéje a Champions of the Future harmadik futamán, a svédországi Kristianstadban. Annak ellenére, hogy még soha sem versenyzett ezen a pályán, nagyon hamar ráérzett a tempóra. Az időmérőn jó eredményt ért el, de az előfutamok során minden alkalommal a külső ívről rajtolt, ami talán a svéd pályán a legnehezebb. Kétszer is ütközésbe keveredett, ezért, bár mindent elkövetett érte, ezúttal nem jutott döntőbe. 

Nagy reményekkel várta Hideg Ádám és a Sodikart gyári csapata a Champions of the Future harmadik futamát a svédországi Kristianstadban. Ádám még soha sem versenyzett ezen a pályán, de gyorsan megtanulta, az edzéseken pedig biztató időket futott. 

Az időmérőn csoportjában negyedik lett – az utolsó szektorban vétett egy apró hibát –, amivel összesítettben a 74 fős OKJ mezőnyben a 12. helyen végzett. Ezzel az F csoportba sorolták, így mind az öt előfutamon a külső ívről kellett indulnia. Az első előfutamban megpróbált kívülről elmenni a mezőnynek – ami Portimaóban bejött –, de itt a pálya adottságai miatt ez nem működött és kilökték. Még egy kiesése volt, amikor egy kicsit türelmetlenül akart előzni. 

Minden rajtnál a negyedikről legalább a tizedik helyre esett vissza, amikor minden rendben volt, akkor az 5., 8. helyre tudott felkapaszkodni. 

A szuper előfutamon szintén kívülről rajtolt, itt is visszaesett, de végül a 21. helyre sikerült felkapaszkodnia. Ez azonban nem volt elegendő a döntőbe jutáshoz. 

„Vegyes hétvégénk volt – mondta Hideg Ádám. – A pályát gyorsan megtanultam és a tempóm is jó volt. Az időmérőn elkövettem egy hibát, ha az nincs, még jobb is lehetett volna. 

Sajnos minden futamban a külső ívről rajtoltam, ami itt, Kristianstadban jelenti a legnagyobb hátrányt. Az első előfutamban megpróbáltam külső íven elmenni, de azonnal kilöktek. Utána arra koncentráltam, hogy a rajtok után minél hamarabb besoroljak, de általában a 10. hely környékére estem vissza. 

A második kiesés az én hibám volt, egy kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem. 

Összességében pozitívum, hogy gyorsan megtanultam a pályát és a tempóm is jó volt. Remélem, hogy két hét múlva, az Eb-n szerencsésebb leszek és többször indulhatok a belső ívről. Most már egy körön és versenyszituációkban is sikerült kiismernem a pályát, ez is előnyt jelent. Bízom benne, hogy ezt eredményre is tudjuk váltani.“

A mezőny most két hét pihenőre megy, a következő futam a gokart Európa-bajnokság harmadik állomása lesz, szintén Kristianstadban. 

Hideg Ádám, OKJ eredményei, Champions of the Future, Kristianstad (Svédország), 2022. május 20–22.

Résztvevők: 74
Időmérő csoport: 4.
Időmérő: 12.
EF előfutam: 19.
CF előfutam: 8.
BF előfutam: 5.
DF előfutam: 15.
AF előfutam: 24.
Előfutamok összesen: 43.
1-es szuperfutam: 21.
Összesített eredmény a döntő előtt: 40. 

Friss