2024. március 28. 20:08

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSTim Gábor közösségi adományozással indulna a Hungaroringen a Clio Cup Europe-ban

Tim Gábor közösségi adományozással indulna a Hungaroringen a Clio Cup Europe-ban

-

Tim Gábor 2021-ben megnyerte sorozatban másodszor is a Swift Cup Europe sorozatot, mellyel a karrierje hetedik bajnoki címét zsebelte be. 2022-re több komoly ajánlata is volt nemzetközi sorozatokban induló csapatoktól, de nem sikerült tőkeerős partnereket találnia, és a saját anyagi háttere közel sem volt elég ahhoz, hogy rajthoz álljon. Most a közösségi adományozás segítségével próbálna szerencsét Európa legnagyobb mezőnyével futó márkakupájában, a Clio Cup Europe-ban, melynek negyedik fordulóját július 9-10-én a Hungaroringen rendezik.

A Clio Cup Europe 2021-ben indult újra európai körútra, a Clio ötödik generációk kupás verziójával. Az autót úgy építették meg, hogy pályára, rallyra, sőt rallycrossra is használható, külön csomagok használatával. Ez olyan népszerűvé tette a bajnokságot, hogy 2021-ben összesen 111 indulója volt a bajnokságnak, nem egy helyszínen közel 50 autó sorakozott fel a rajtrácsra.

Tim Gábor már versenyzett kupás Clio-kkal, 2014-ben Brno-ban nyert futamot, majd 2015-ben a Dubai 24 órás versenyt teljesítette sikerrel. 2015-ben a Slovakiaringen indult, ahol az első versenyen kilökték, majd a második futamon a 19. helyről jött fel a 2. helyre.

„Szeretem ezeket az autókat, nagyon fekszik nekem a vezetési stílusuk. Ugyan az új generációs autóval még nem mentem, de a IV-es verzióval indulhattam néhány versenyen és gyorsabb voltam olyan pilótáknál, akik most az Eurocup élmezőnyében mennek. Ha rajthoz tudnék állni a Hungaroringen, akkor úgy gondolom, versenyképes lennék.” – latolgatta az esélyeit Tim Gábor.

Az utolsó Clio-s versenye 2015-ben volt, azóta eltelt hét év, így biztos nem lenne könnyű a jó szereplés a hazai pályán. Azonban több csapattal is sikerült felvenni a kapcsolatot, akik várják Gábort, vele szeretnének bizonyítani a Hungaroringen.

„Bende Imi, a menedzserem már télen elkezdte a tárgyalásokat külföldi csapatokkal, mert itthon sajnos nincs ilyen autó még. Főként olasz és francia csapatok jöttek szóba, de szlovén és cseh csapattal is beszéltünk. Most úgy tűnik, egy tapasztalt francia csapattal indulnánk a magyar hétvégén, Ők tudták a legjobb ajánlatot adni nekünk. Ha el tudok indulni, mindenképp a top10 a cél, de az, hogy nyerni tudnék, arra nem tudom milyen esélyeim lennének. A mezőny eleje évek óta megy már itt, tapasztalatban hatalmas előnyük van velem szemben. A pályát viszont én ismerem jobban!” – folytatta Tim.

A háttérben először TCR sorozatokban kerestek ülést Tim Gábornak, közel volt egy esetleges indulás a TCR Eastern Europe-ban, de végül nem sikerült anyagi hátteret megteremteni. Ezután fordult a figyelem a Clio Cup Europe felé, mely olcsóbb, mint a TCR sorozatok és a sportértéke hatalmas.

„Büszke vagyok arra, hogy mind a hét bajnoki címemet komoly, sokszor nemzetközi mezőnyben sikerült megnyernem. Nem vagyok híve annak, hogy csak azért versenyezzek olyan bajnokságban, ahol könnyen bajnoki címet lehet szerezni, de nincs komoly sportértéke. Karrierem során olyan kiváló pilótákkal küzdöttem meg, akik már WTCR, TCR, és GT bajnokságokban versenyeznek sikerrel.” – magyarázta Tim az ambícióit.

A Clio Cup Europe idei negyedik hétvégéje július 9-10. között érkezik a Hungaroringre a GT Open programjaként. 2021-ben is látványos futamokat produkált a mezőny, Gábor most csatlakozna a bajnoksághoz, ha sikerül a megfelelő hátterek összegyűjteni a közösségi adományozással.

„Négy napja indítottuk el a közösségi adományozást. Évek óta tervben volt, de ódzkodtunk ettől, nem a szurkolóimra szeretném hárítani a terhet, hogy én versenyezzek. Nem ez a normális módja a versenyzés finanszírozásának. De látni kell, egy csóri autószerelő vagyok, egy falúból érkeztem, semmiféle komolyabb anyagi háttérrel. Mégis már évtizedek óta versenyzek. Szerencsém volt, hogy akik segítenek, segítettek, valahogy eljuttattak a rajtrácsra. Köszönettel tartozom nekik. Most a szurkolóimra hárul a szerep, ha sikerül, ha nem, én rendkívül hálás vagyok nekik!” – mondott köszönetet Tim a támogatóinak.

Tim Gábor előre jelezte, hogy a beérkezett adományokat mindenképp versenyzésre szeretné fordítani. Ha nem sikerül a megfelelő összeg összegyűjtése, akkor Rally2 futamokon való indulásra fogja fordítani az adományokat.

Tim Gábor támogatói oldala itt érhető el: http://timgabor.hu/tamogatas/

Bende Imre


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss