2024. március 28. 17:31

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSÓriási magyar siker a Euro Seriesen, Molnár Martin dobogón

Óriási magyar siker a Euro Seriesen, Molnár Martin dobogón

-

Pályafutása egyik legnagyobb sikerét érte el Molnár Martin a Champions of the Future Euro Series gokart-bajnokság utolsó fordulóján az olaszországi Franciacortában. Az Energy Corse versenyzője az első előfutamot megnyerte, az elődöntőben is elsőként haladt át a célvonalon és hatalmas küzdelemben 3. helyezett lett a döntőben.

Kiemelkedő sikerrel zárta a négyfordulós Champions of the Future Euro Series gokart-sorozatot Molnár Martin, az Energy Corse versenyzője. A 13 esztendős tehetség az OK Junior kategória döntőjében 77 induló közül a 3. helyet szerezte meg, ami az első dobogós eredménye a korosztály legmagasabb színvonalú versenykategóriájában. Martin sikere egyben az első magyar dobogós eredmény a Champions of the Future sorozatokban.

Molnár Martin
Fotó: Motam

Martin az egész hétvége során remek formában versenyzett: a hétvége első előfutamát megnyerte, a másodikon a 2. helyet érte el, a többi előfutamon 4. helyeket szerzett. Az elődöntőben, vagyis a Super Heat 2-ben a 3. helyről rajtolt, majd rögtön a futam elején átvette a vezetést és magabiztos versenyzéssel az 1. helyen haladt át a célvonalon.

A büntetés miatt Martin a 6. helyről kezdett a döntőben, az első körök során átmenetileg a 10. hely környékén haladt, majd több előzést is végrehajtott. A sorrendet több baleset is befolyásolta, ezekből Martin jó helyzetfelismeréssel kimaradt, így szoros versenyben a 3. helyen intette le a kockás zászló, ami egyben azt is jelentette, hogy az Energy Corse legsikeresebb versenyzője lett a hétvégén.

Molnár Martin
Fotó: Motam

„Nagyon jó napot zártunk! A Super Heat 2-t megnyertem, de sajnos beesett az orrkúpom, mert lefékeztek előttem a rajtnál, ezt nem lehetett elkerülni. A döntőben a 6. helyről várhattam a rajtot, a külső sor lassan indult, ezért én is visszaestem pár helyet, de utána jól helyezkedtem és szerencsém is volt, sikerült feljönnöm a 3. helyig. Minden alkalommal változott a pálya állapota, de az egész hétvégén jó volt a tempónk, köszönöm a csapatnak a remek beállításokat!” – nyilatkozta Molnár Martin.

Martin a franciacortai fordulón elért 3. helyének is köszönhetően az összetett pontverseny 11. helyén zárta a pontversenyt. A négyfordulós Champions of the Future Euro Series végeztével a magyar versenyző legközelebb a CIK-FIA gokart Európa-bajnokságban áll rajthoz, szintén Franciacortában.

Molnár Martin
Fotó: Motam
Molnár Martin, OKJ-eredmények

Résztvevők: 77
Időmérő (3-as csoport): 3.
Időmérő (összesítés): 7.
A-B előfutam: 3. -> 1.
A-E előfutam: 3. -> 2.
A-C előfutam: 3. -> 4.
A-F előfutam: 3. -> 4.
Előfutamok összesen: 6.
Elődöntő (2-es csoport): 3. -> 1. (büntetéssel 6.)
Döntő: 6. -> 3.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss