hétfő, augusztus 15, 2022
KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHideg Ádám 12. helyen végzett Olaszországban

Hideg Ádám 12. helyen végzett Olaszországban

-

- Hirdetés -

A HUMDA Academy versenyzőjének a tempója kiváló volt, a Sodikart gyári csapata szintén nagyon jó technikát biztosított számára, amelyet bizonyít az előfutamok során elért két második és egy harmadik helyezése. Az OKJ mezőny azonban ezúttal is nagyon harcos volt, két előfutamban és az elődöntőben is kilökték, így a döntőben a végsőkig harcolva a 12. helyen végezett. 

Szeptember 15–18-a között rendezik az FIA gokart világbajnokságot a Nápoly közelében fekvő Sarnóban, így a nemzetközi gokart mezőny krémje már most erre a pályára koncentrál. Éppen ezért hatalmas volt az érdeklődés a kétfutamos WSK Euro Series második fordulója iránt, amit szintén Sarnóban rendeztek.

- Hirdetés -

Az OKJ mezőnyben 83 nevező volt, akik számára előselejtezőt kellett tartani, és az időmérő után csak a legjobb 72 kezdhette meg az előfutamokat.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Hideg Ádám számára természetesen nem jelentett akadályt a kvalifikáció. Csoportjában az ötödik időt futotta, amivel összesítettben 14. lett.

- Hirdetés -

Az öt előfutamában is nagyon jó volt a tempója. A hatodik helyről indulva kétszer 2., egyszer 3. lett. Sajnos a másik két előfutam mindegyikében kilökték, másodszorra ki is esett, így összességében a 22. helyen jutott tovább.

Az elődöntőben ezen a pozícióján simán javíthatott volna, ám ezúttal elég durván belelökték az előtte haladóba. A balesettel több helyet is veszített, de a sérült gokarttal is bejött 16.-nak.

A döntő szintén komoly lökdösődéssel kezdődött, Ádám visszaesett a 24. helyre, ahonnan – a tőle megszokott elszántsággal – sikerült feljönnie a 12. helyre. A döntő után tíz versenyző is 5 másodperc büntetést kapott egy technikai szabálytalanság miatt. Köztük volt Ádám is, igaz emiatt végül csak egy pozíciót veszített, így lett 12.

Bár az eredmény nem tükrözi a gyorsaságát, a vb felkészülés szempontjából így is fontos versenyt teljesített.

„Elég vegyes hétvégénk volt – mondta Hideg Ádám. – Az időmérő is jól sikerült és az előfutamok során is, amikor tisztán tudtam versenyezni, az első háromban végeztem. Az a két előfutamom volt a legjobb, amikor második helyen végeztem.

Az elsőben még vezettem is, de az utolsó körre elment a guminyomásom, ezért megelőztek. Másodszorra nekem volt kedvezőbb a guminyomásom, támadtam is az első helyért, de kellett volna még egy kör, hogy előzni tudjak. Nagyon élveztem mind a két futamot.

Két előfutam során is kilöktek, az elődöntőben pedig úgy belelöktek az előttem haladóba, hogy a kormányomon landolt a gokart hátulja. A döntő szintén nagy lökdösődéssel kezdődött, visszaestem a 24. helyre, innen jöttem fel a 12.-re.

Az eredménnyel egyáltalán nem vagyok elégedett, de a tempónk és a technikánk nagyon jó volt. Végül is azért álltunk rajthoz ezen a versenyen, hogy a világbajnokságra készüljünk, arra tökéletes volt. Jó formában vagyok remélem, ezt a vb-n is meg tudom mutatni.“

Hideg Ádám, OKJ eredményei

WSK Euro Series 2. futam, Sarno (Olaszország), 2022. július 29–31.

Résztvevők: 83
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 14.
AB előfutam: 3.
BE előfutam: 13.

BF előfutam: 2.

BC előfutam: 24. (kiesett)

BD előfutam: 2.

Előfutamok összesen: 22.
Elődöntő: 16.
Összesített eredmény a döntő előtt: 18.

Döntő: 12.

- Hirdetés -

Friss