hétfő, szeptember 26, 2022
KezdőlapUTÁNPÓTLÁSOrszágszerte kutatja a fiatal tehetségeket új, gokartos programjával a HUMDA

Országszerte kutatja a fiatal tehetségeket új, gokartos programjával a HUMDA

-

- Hirdetés -

Az ország több pontján is elérhető, a 6 és 10 év közötti gyermekeknek szóló gokartos rendezvénysorozatot indít a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

A tehetségek felkutatása mellett a biztonságos közlekedésre való nevelés is a célok közt szerepel a HUMDA Gokart Suli programjában. Az egyedülálló képzésben, amelyet október 1. és november 12. között hat különböző gokartpályán is elindítanak, térítési díj ellenében lehet részt venni.

- Hirdetés -

A gyermekek oktatását az Ügynökség szakértői által, a nemzetközi gokartakadémiák mintájára kidolgozott egységes tananyag alapján kezdik. A program során a HUMDA a tehetségek felkutatását is szem előtt tartja, az esetleges felfedezettek a későbbiekben akár a HUMDA Academy-tagjaivá, vagy akár nemzetközileg is elismert gokart- és autóversenyzőkké, bajnokokká válhatnak. Ez az alapoktatás lehet az első fontos lépcsőfok egy sikeres versenyzői karrierben.

Kezdők számára is ideális a Gokart Suli

Az oktatásnak nem feltétele az, hogy a jelentkezőnek legyen gokartos tapasztalata, hiszen az ősszel induló belépő szintű képzés egészen az alapoktól indul. Az elméleti oktatáson a pályaversenyzés alapszabályaitól, a gokartok működésén át, egészen a közúti közlekedési szabályokig mindennel megismerkedhetnek a gyermekek.

- Hirdetés -

A gyakorlati részben a jelentkezők megtanulnak az ideális íven menni, de a helyes testtartás elsajátítása, illetve a kormány megfelelő fogása is az oktatás részét képezi. A program célja, hogy a gyermekekben ne alakuljanak ki káros és téves berögződések.

Alapvető célkitűzésünk a hazai autó- és motorsport népszerűsítése, a tehetségek gondozása és támogatása. A fiatalok megszólításával nagyobb merítési lehetőséget kapunk és növekszik az esély a jövő tehetségeinek megtalálására. Olyan gyermekeket keresünk, akikből megfelelő tehetséggondozással olyan versenyzők válhatnak, akiknek egyszer az egész ország szurkolhat majd a versenypályák lelátóin és a tévékészülékek előtt” – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Nemzetközi gyakorlatok, utánpótlás-nevelési rendszerek és gokartakadémiák képzési programjainak megismerésével dolgozták ki szakértőink Kálmán Péter szakmai vezetésével a HUMDA Gokart Suli tananyagát. Péter 35 éves gokartos tapasztalattal rendelkezik, Európa egyik legsikeresebb gokartcsapatát, a KMS Racinget irányítja, ahol nagyhírű volt Forma–1-es versenyzők, Juan-Pablo Montoya és Alexander Wurz gyermekeit is tanította. Bízunk benne, hogy megismerhetünk olyan tehetséges versenyzőket, akik az alapok elsajátítását, majd a haladó képzés elvégzését követően először hazai, majd nemzetközi szinten is vitézkedő profi gokartversenyzőkké válhatnak” – mondta Őry Kornél, a HUMDA Zrt. sport- és közlekedésbiztonsági igazgatója.

A hat helyszínen induló képzésnek folytatása is van

Az alapképzést sikeresen teljesítők a vizsga után lehetőséget kapnak arra, hogy a tavasszal induló haladóknak szóló programban is részt vegyenek. Ebben a tananyagban már maga a versenyzés is a középpontba kerül, fő részét képezi a formaidőzités gyakorlása, a rajtok és előzések, illetve a védekezés is.

A budapesti (Aktív Park), győri (E-kart Ring), máriapócsi (Rabócsiring), mogyoródi (Hungaroring), soproni (Racing Aréna Sopron) és százhalombattai (Battaring) HUMDA Gokart Suli alapképzésekre versenyzői licensszel nem rendelkező 6 és 10 év közötti gyermekek nevezhetnek.

A kurzus ára mindössze 95 ezer forint, amely magában foglalja az instruktorok, a személyzet, a bérgokartok, és a pálya kizárólagos rendelkezésre állását az okatatás napján és természetesen az okatóanyagokat is.

Jelentkezni szeptember 30-ig, a táblázatban szereplő e-mail címeken lehet. A képzés 8 alkalomból áll, amely négy héten át tart. Az Ügynökség helyszínenként 12 gyermek jelentkezését vájra, a kérelmek elbírálása beérkezési sorrendben történik.

Gokart Suli

- Hirdetés -
SourceHUMDA

Friss