2024. március 28. 21:48

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSDöbbenetes videó: fák közé csapódott egy Porsche, az életükért futottak a pályabírók

Döbbenetes videó: fák közé csapódott egy Porsche, az életükért futottak a pályabírók

-

Törtek a Porschék a hétvégén: A BTCC szezonzáróján négy pályabíró is életveszélyes helyzetet úszott meg, Brazíliában pedig egy versenyző a szalagkorláton fúródott át, egy másik pedig az ajtaját veszítette el egy hatalmas csattanásban.

A hétvégén, Brands Hatch-ben rendezték a brit túraautó-bajnokság (BTCC) szezonzáróját, de nemcsak a szigetország túraautós sztárjai léptek pályára a Kent megyében fekvő klasszikus helyszínen, hanem több betétsorozat küzdelmeit is figyelhették a nézők.

Ráadásul egy magyar versenyzőért, a MINI CHALLENGE-ben rajthoz álló 16 esztendős Rácz Geriért is szurkolhattunk. Az EXCELR8 Motorsport színeiben versenyző pilóta végül a második helyet szerezte meg az újoncok éves értékelésében, az összetettben pedig a 11. helyen zárta élete első szezonját a nívós sorozatban.

Geri és a Minik mellett GT4-es, valamint Forma-4-es versenyautók, illetve GT3-as 911-es Porschék is összecsaptak, utóbbiak vasárnapi futamán pedig egy komoly baleset is borzolta a kedélyeket. Szerencsére a bukás csak a méretét tekintve volt komoly, sem a versenyző, sem a pálya mellett állók nem sérültek meg. Az eset a profi értékelést végül az összetett harmadik helyén záró Will Martinnal történt, akit Theo Edgerton pöckölt meg hátulról a Paddock Hill Bend után.

Ettől Martin Porschéja azonnal kitört jobbra, majd olyan erővel csapódott a gumifalnak, hogy átrepült felette, és a fák közé katapultálva végül a pályabírók bódéjának tetején pihent meg. Szerencsére a korláton túl álló mind a négy pályabíró időben arrébb tudott menekülni, így sem a Porsche, sem a gumifal darabjai nem találták el őket.

Ugyanakkor könnyedén sokkal súlyosabb kimenetele lehetett volna a bukásnak, az egyik pályabíró ugyanis a bódéban tartózkodott, és csak azután jött ki onnan, hogy a Porschét megfogta az egyik fa. Ha az a fa nincs ott, nem nehéz elképzelni, hogy mi történhetett volna…

Videón az eset:

A nézőtérről mindez így nézett ki:

A brazil Porsche-kupában is hatalmas bukások voltak

Az elmúlt hétvégén törtek a Porschék rendesen, ugyanis nem csak a brit Porsche Carrera Cupban, hanem annak brazil megfelelőjében is volt két hatalmas baleset. Az Ayrton Sennáról elnevezett, Goiânia-ban található pályán rendezett szezonzáró hétvége első futamán Nelson Marcondes csapódott olyan erővel a szalagkorlátnak, hogy Porschéja átszakította azt, majd a második versenyen Raijan Mascarello forgatta ki a célegyenes végén Marcio Maurót, aki ezután annyira sietett vissza a bukótérből, hogy még egyszer megpördült, a pályán érkező Josimar Junior pedig telibe találta. Az ütközéstől Mauro Porschéjának vezetőoldali ajtaja egyszerűen eltűnt, de Josimar Porschéja is nagyon összetört. Szerencsére – akárcsak a védőkorlát átszakítását Marcondes – ezt a bukást is mindenki ép bőrrel megúszta.

Marcondes átszakítja a korlátot:

Josimar telibe találja Maurót:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss