2024. április 26. 03:00

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSAlaposan feladta a francia verseny a leckét a Toyota juniorjainak 

Alaposan feladta a francia verseny a leckét a Toyota juniorjainak 

-

A Toyota junior programjában résztvevő három japán versenyző, Hikaru Kogure, Nao Otake, és Yuki Yamamoto a francia Critérium des Cévennes versenyen folytathatták a tanulást, a lecke pedig igen nehéznek bizonyult. 

Hétvégén rendezték a Critérium des Cévennes versenyt, mely a francia aszfalt bajnokság idei nyolcadik futama volt, 13 szakaszon összesen 196.17 km versenytávot kellett teljesíteni a mezőnynek. 

Ezen a futamon folytatta a tanulást a Toyota junior programjában résztvevő három fiatal japán versenyző is, akik közül csupán Nao Otake tudta megoldani mind a 13 leckét és a 14. helyen ért célba a Rally4-es kategóriában Renault Cliójával. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Rövidre sikerült azonban a hétvége Hikaru Kogure számára, aki a harmadik szakaszon esett ki, de Yuki Yamamoto is csak a negyedik szakaszig jutott. 

“Az első két szakasz még széles és gyors volt, azonban a harmadiktól nagyonn dobálós, csúszós és keskeny pályák következtek – mondta Hikaru Kogure. – Egyetlen apró hiba elég volt a végzetes hibához. A kicsúszás az én hibám volt, legközelebb javítanom kell az itineren.” 

Ugyancsak a nem tökéletes itiner okozta a másik japán versenyző kiesését is. 

“A balesetig minden rendben volt – mondta Yuki Yamamoto. – Az ominózus kanyart azonban jobban fel kellett volna írnunk, mert a nem teljesen jó itiner okozta a kiesésünk. Igyekszem ebből tanulni, és legközelebb javítani.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A fiatalok edzését irányító Mikko Hirvonen szerint ez a francia verseny volt idén a legnehezebb feladat a japán fiatalok számára. 

“Hatalmas kihívás volt ez a fiatal versenyzőknek és sajnos Hikaru és Yuki korán hibáztak – mondta Mikko Hirvonen. – Azzal azonban elégedettek vagyunk, hogy Naonak sikerült a verseny teljesítése. Az idén nagyon sokat tanultak a versenyzők. Sok újdonsággal találkoztak, de nagyszerűen alkalmazkodtak. Elégedettek lehetünk eredményeikkel, amikor sikerült célba érniük és nem volt műszaki hibájuk. A program azonban most arra a szintre lépett, amikor egyre nehezebb feladatuk lesz a versenyzőknek.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss