2024. április 27. 05:51

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSEgyszerre két bajnokságban versenyez jövőre a fiatal magyar túraautós ígéret

Egyszerre két bajnokságban versenyez jövőre a fiatal magyar túraautós ígéret

-

Jövőre már teljes szezont teljesít Losonczy Levente az Agressive Team Italia színeiben. A fiatal magyar túraautós a TCR Europe-ban és a TCR Italy-ban is indul.

Noha már mindenhol zajlik a készülődés a karácsonyi ünnepekre, az Aggressive Team Italia berkein belül továbbra is teljes erőbedobással dolgoznak, hogy felkészüljenek a következő versenyszezonra. Miután a 2022-es szezon második felében kölcsönösen pozitív benyomásokat szereztek egymásról, a Mauro Guastamacchia vezetésével működő csapat és a fiatal Losonczy Levente a 2023-as szezont is együtt teljesítik, folytatva a fejlődést a TCR Europe és a TCR Italy versenysorozatban.

Az Aggressive Team Italia egy Hyundai Elantra TCR N-t biztosít a versenyző számára, ezzel az autóval mutatkozott be a 19 esztendős versenyző a nemrég véget ért európai és olasz sorozatban, valamint rajthoz állt a TCR Eastern Europe szlovákiai fordulóján, két hatodik helyet szerezve. A fiatal Leventében rejlő lehetőségek rögtön meggyőzték az olasz csapatot, olyannyira, hogy összeállítottak számára egy programot, amely révén mindkét bajnokságban szerepelhet.

Losonczy Levente, Mauro Guastamacchia, Agressive Team Italia
Mauro Guastamacchia és Losonczy Levente Fotó: Agressive Team Italia

Az előszezoni tesztek teljesítése után Levente 2023-as szezonja április 21-23. között Imolában kezdődik a TCR Italy első fordulójával Imolában. Két héttel később a Misano World Circuiten lép pályára, majd olyan helyszínek következnek, mint Vallelunga, Mugello és Monza, mielőtt a szezon Imolában zárul október 27-29-én.

A TCR Europe az április 28-30-án esedékes portugáliai fordulóval kezdődik Portimaóban, majd Belgium (Spa-Francorchamps) és a várva várt hazai pálya, a Hungaroring esedékes június 16-18-án. A továbbiakban Franciaország (Paul Ricard), Ausztria (Red Bull Ring), Olaszország (Monza) és Spanyolország (Barcelona) következik, a sorozat itt zárul október 20-22-én. Összesen 13 hétvége és 26 verseny vár az Aggressive Team Italia csapatra és Losonczy Leventére, hogy tovább fejlődjenek a 2022-ben elért, ígéretes eredményekhez
képest.

„Nagyon örülünk, hogy lehetőségünk nyílik egy olyan pilótával versenyezni a jövő évben, aki már szinte fogadott fiunk lett! Leventével és családjával rögtön kialakult egy nagyon különleges kapcsolatunk, így kézenfekvő volt, hogy együtt nézzünk szembe a TCR Europe és a TCR Italy bajnokságok által támasztott kihívásnak. A csapatunkba fektetett bizalom nagy örömre ad okot, nem fogunk csalódást okozni és abban is biztosak vagyunk, hogy Levente is teljesen felnő az elvárásainkhoz, hiszen már igazolta a benne rejlő lehetőségeket az idei év során annak ellenére is, hogy tavaly mutatkozott be ezzel az autóval” – nyilatkozta Mauro Guastamacchia, az Aggressive Team Italia csapatfőnöke.

Losonczy Levente, TCR, Agressive Team Italia
Levente a Hyundai Elantrával Fotó: TCR Italia

„Rendkívül büszke és boldog vagyok, hogy az Aggressive Team tagjaként folytathatom az utamat a 2023-as szezon során. Nagyon izgalmas, hogy két bajnokságban is teljes szezont futhatok, a lehetőségért köszönetet szeretnék mondani a csapatnak és a szponzoraimnak. Nagyon sokat jelent nekem, hogy bíznak bennem, nem kétséges, hogy mindent bele fogok
adni a pályán és azon túl is, hogy bizonyítsam, jó döntést hoztak. A célom a szezon során, hogy már a kezdetektől versenyképes lehessek, az élmezőnyben küzdhessek és további előrelépéseket tehessek az idei utolsó versenyek lendületével” – tekintett előre Losonczy Levente.

Friss