back to top
2024. május 26. 23:36

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMagyar siker született a pályán, ahol Senna, Schumacher és Hamilton is versenyzett

Magyar siker született a pályán, ahol Senna, Schumacher és Hamilton is versenyzett

-

Újabb magyar siker született gokartozásban, ugyanis Vida Benedek az összetettbeli második helyet szerezte meg a CEE Rotax Max Challenge Bonus Cupban. A magyar versenyző értékelte a hétvégét.

Elkezdődött a nemzetközi CEE Rotax Max Challenge versenyszezonja is, amelynek a történelmi Pista Azzurra olaszországi versenypálya adott otthont Jesolóban. Összesen hat kategóriában 143 éhes versenyző várta a szezon kezdetét Európa minden tájáról. A DD2-es váltós kategóriában magyar siker született: a számára fordulatos és rendkívül nehéz versenyen, a tavalyi szezonnyitóhoz hasonlóan ismét Vida Benedek és a Kancsár Racing hozta a hétvégi összetett eredmény második helyét a magyaroknak.

Vida Benedek
Vida Benedek

„Az elmúlt hétvégén megkezdtük a versenyszezont az olaszországi Pista Azzurra versenypályán, a CEE Rotax Max Challenge Bonus Cupban – nyilatkozta Vida Benedek. – Különleges érzést kelt a versenypálya, ugyanis itt versenyzett korábban [Ayrton] Senna, [Alain] Prost, [Alex] Zanardi, [Michael] Schumacher, [Lewis] Hamilton, [Riccardo] Patrese és még jó páran a nagy legendák közül. A pálya első része csiki-csuki éles visszafordítókból áll, majd tempósabb kanyarok követik egymást, ezért nagy kihívás a gokart beállítása. Itt szeretném megköszönni a Kancsár Racing és Ferenc [Kancsár Ferenc, a csapat alapítója – a szerk.] munkáját, valamint Apának [Vida Zoltán – a szerk.] külön, mert rengeteget szerelt, de meglett az eredménye, a csomag végül összeállt.”

„Rengeteget teszteltük a vázbeállításokat többféle verzióban, de motorból még ennél is többet – folytatta. – Kicsit aggódtam, mert az időmérő előtt még 0,5-0,6 másodpercre voltunk az elejétől, de végül sikerült ismét jól összerakni a gokartot. A harmadik helyre kvalifikáltam magam, innen vártam a futamokat. Magasan volt a léc, mert körülöttem világszinten is komoly versenyzők voltak a rajtrácson. A elődöntőben egy helyet jöttem előre, így a döntőt a második helyről kezdhettem a nem túl előnyös külső oldalról. Eddig jól alakult.”

Vida Benedek
Vida Benedek a dobogó második fokán

„A döntő rajtját jól kaptam el, az egyes kanyar előtt kicsit előrébb is voltam az elsőnél – értékelte a finálét. – Picit próbáltam szélesebbről elfordulni, hogy jó tempót vigyek át a kanyaron (ez a legtempósabb kanyar a pályán), de ezt nem kellett volna. Szélesre sodródtam, és a kavicságyon keresztülpattogtam, elég nagy tempóban, de sikerült összeszednem a gépet. A tizenharmadik helyre tudtam visszasorolni. Azonban hatalmas hajrával feljöttem az ötödik helyre, így valamit tudtam menteni ebből a futamból. A szuperdöntőben szintén komoly csatákban a második helyre jöttem fel, és ezzel az összetett dobogó második helyét foglalhattam el. Gratulálok a csapattársaimnak, Bendének és Eriknek, és természetesen a dobogósoknak! Ezen a hétvégén folytatjuk Jesolóban, mert jön a CEE Rotax Max Challenge első fordulója.”

Friss