2024. május 02. 02:36

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSEzrek drukkoltak Losonczy-nak a Hungaroringen

Ezrek drukkoltak Losonczy-nak a Hungaroringen

-

Az év egyik legeseménydúsabb hétvégéjét teljesítették az Akadémia fiataljai az elmúlt napokban. Losonczy Levente például rengeteg magyar szurkoló előtt versenyezhetett a TCR Europe sorozat keretein belül a Hungaroringen.

Számos magyar rajongó előtt, a Hungaroringen zajlott az International GT Open versenyhétvégéje, amelynek programjában a TCR Europe sorozat is helyet kapott: itt Losonczy Levente képviselte az akadémiát, aki közös mezőnyben indulhatott a HMA egyik mentorával, Michelisz Norberttel. Levente versenyét sajnos számos baleset tarkította, de az első futamban az újoncok közt a második legjobb lett, összesítésben pedig a 18. pozíció lett az övé a hazai közönség előtt.

A gokartosok közül négyen álltak rajthoz az Akadémia színeiben, közülük ketten (Molnár Martin, Gáspár Benett) a dániai Rodby-ben, az FIA gokart Európa-bajnokság harmadik állomásán. Kettőjük közül Gáspárnak sikerült jobban a hétvége: az Academy Trophy-ban (ahol egyforma vázzal, motorral, és gumival állnak rajthoz a versenyzők) a 19. helyet szerezte meg a nemzetközi mezőnyben. Molnárnak az OK kategóriában sikerült a döntőbe jutnia, de a főverseny rajtja után nem sokkal egy balesetbe keveredett, amit nem tudott kikerülni, így kiesett a versenyből.

Krepcsik Áron ismét Bruckban versenyzett a hétvégén, ezúttal a CEE Rotax Max Challenge harmadik fordulójában. Folyamatosan dobogós helyeken végzett, így az összetett 2. hely lett az övé a nap végén a Rotax Max kategóriában.

Gender Tamás Junior az Olasz Gokart-bajnokság versenyén vett részt La Concán. Biztató részeredmények után sajnos a roppant agresszív Junior mezőnyben mindkét bajnoki futamot balesetek miatt felkellett adnia.

Benyó Máté a Rallycross Európa-bajnokság norvég fordulóján állt rajthoz. Az elődöntőben a 2. helyről várhatta a lámpák zöldre váltását, de egy vetélytársa hibájából már az első körben ki kellett állnia a futamból, így a döntőbe jutás ezúttal sajnos álom maradt.

Az ERC lettországi versenyén két HMA-pilótának is szurkolhattunk: Hangodi Bendegúz az ERC4-es kategóriában, a megszokott Peugeot-val állt rajthoz. Bunkoczi László navigálásának a segítségével végül kategóriájukban az előkelő 8. helyet kaparintották meg, a Power Stage-en pedig a 2. legjobb eredmény lett az övék. László Martin Berendi Dáviddal az oldalán a 17. helyen zárta az ERC versenyt.

Friss