2024. április 28. 01:22

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKiss Norbert Poznanban is remekelt, de a HMA gokartosai sem tétlenkedtek

Kiss Norbert Poznanban is remekelt, de a HMA gokartosai sem tétlenkedtek

-

Négy autóversenyző, és egy csapat képviselte a Hungarian Motorsport Academy-t Európa versenypályáin az elmúlt hétvégén. Kiss Norbert két győzelmet aratott a lengyelországi Poznanban rendezett kamion Európa-bajnokságon, csapata, a Révész Racing pedig tovább növelte előnyét a pontversenyben.

Ezúttal új helyszínre látogatott a kamion Európa-bajnokság mezőnye: a lengyelországi Poznanban a Révész Racing színeiben Kiss Norbert folytatta az idén megszokott dominanciáját. Szombaton megszerezte a pole-pozíciót, majd rajt-cél győzelmet aratott az első futamon. A nap második versenyén a fordított rajtrács miatt a 8. helyről indult, majd a rajt utáni balesetet kikerülve a 11. helyig esett vissza, de bravúros versenyzéssel innen az 5. helyig zárkózott fel. A címvédő az időmérőn vasárnap is a leggyorsabb volt, a piros zászlóval megszakított első futamon is magabiztosnak vezetett, végül pedig több mint hét másodperces előnnyel nyert a második helyezett előtt. A fordított rajtrácsos futamot ismét a 8. pozícióból kezdte, de már az első néhány körben több helyet javított, így végül a dobogó legalsó fokára állhatott. A négyszeres Európa-bajnok pilóta három versenyhétvége után 150 ponttal áll az összetett élén.

László Martin az ERC lettországi versenye után a Mecsekben, a HUMDA Országos Rally Bajnokság futamán állt rajthoz. Sajnos az abaligeti gyors után a páros kénytelen volt leadni a menetlevelét, miután az autó hűtője eltömődött, és a melegedés miatt fel kellett adniuk a versenyt.

Három gokartosunk ezúttal három különböző helyszínen képviselte az Akadémia színeit. Gender Tamás Junior számára új bajnokságban, az IAME X30 versenyein szerepelt Franciacortában. Az időmérő edzésen a nagyszerű 3. rajtkockát sikerült megszereznie az előfutamokra, de az elődöntőben végül nem jött ki a lépés a fiatal versenyző számára: rosszul sikerült rajt és egy büntetés után végül a 22. helyen fejezte be a hétvégét.

Zsebő Marcell is Olaszországban, a ROK Cup Italy lonatói fordulóján képviselte a HMA színeit. A hétvégéje sajnos már az időmérésen negatív fordulatot vett, miután technikai hiba miatt nem volt meg a kellő végsebessége, de a döntőbe végül sikerült kvalifikálnia magát, és ott bátor versenyzéssel egészen a 20. helyig jött előre.

Willisits Vilmos a Morva Kupán, a csehországi Trinecben versenyzett az Easykart 100 kategóriában. Tökéletes hétvégét zárt, miután mindhárom futamot sikerült megnyernie.

Friss