back to top
2024. július 15. 17:34

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKiss Norbertnek nem volt ellenfele a Nürburgringen

Kiss Norbertnek nem volt ellenfele a Nürburgringen

-

A HMA által támogatott Révész Racing öles léptekkel halad a csapatbajnoki, és az egyéni bajnoki cím felé is. A kamionversenyzés hazájában tartott németországi hétvégéről három első, és egy második hely volt a csapat mérlege.

Különleges versennyel folytatódott a nyári hőségben a kamion Európa-bajnokság. A helyszín ezúttal a méltán híres Nürburgring volt, és mivel sok német versenyző és csapat van a mezőnyben, számukra ez volt a hazai futam, ahol bizonyítani szerettek volna. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, Kiss Norbert azonban ismét fantasztikus magabiztossággal utasította maga mögé a mezőnyt.  Már a péntek délelőtti időmérő edzésen sem talált legyőzőre, így folytatta remek sorozatát, ebben az évben ugyanis ő nyerte az összes kvalifikációt. Az első futamot magabiztosan nyerte meg a szombathelyi pilóta, de az igazi dominanciája az esős körülmények között tartott második futamon csúcsosodott ki: sorra előzte meg az előtte haladókat, így hamar az élen találta magát, s bár volt egy 10 másodperces időbüntetése a sebességhatár átlépése miatt, ennek ellenére is sikerült nyernie. Szombaton ismét egy pole pozíció, és egy futamgyőzelem volt a mérlege, a vasárnapi, fordított rajtrácsos futamon végül a helyi hős, Jochen Hahn mögött a második helyen intette le a kockás zászló. Kiss a szezon felénél, négy forduló után 209 ponttal vezet az Eb pontversenyében, akárcsak a Révész Racing a csapatok között. A kamion-eb idénye augusztus végén, a csehországi Mostban folytatódik majd.

A HMA gokartos patronáltjai közül négyen is rajthoz álltak a hétvégén, hárman közülük a Champions of Future szériában. Közülük is Molnár Martinnak sikerült a legjobban a cremónai hétvége az OK kategóriában, miután az időmérésen az abszolút második leggyorsabb volt a 73 versenyző közül, és a selejtező futamokon is végig magabiztosan versenyzett. A döntő futamot végül a 9. helyről kezdhette meg, de önhibáján kívül a rajt után nem sokkal egy tömegkarambolba keveredett, ami miatt végül fel kellett adnia a fő futamot.

Gender Tamás és Gáspár Benett a juniorok között mérette meg magát, de számos műszaki gond, és baleset hátráltatta a versenyzésüket, így ezúttal nem tudták magukat kvalifikálni a szombaton tartott döntő futamra.

Krepcsik Áron a jövő hétvégén tartott OB felkészülés jegyében a Club Sport bajnokság hajdúhadházi futamán állt rajthoz a Rotax Max kategóriában. Az elődöntőben nem sikerült befejeznie a futamot, így a döntőben a mezőny végéből kellett rajtolnia, ennek ellenére a második helyen intette le a kockás zászló. A szuperdöntőben az ötödik körben sikerült átvennie a vezetést, és végül nyernie, így az összetett második pozíció lett az övé.

Friss