2023. szeptember 22. 23:57
KezdőlapUTÁNPÓTLÁSBenyó az Ob-n is nyert Nyirádon, Losonczy Mugellóban képviselte a magyar színeket

Benyó az Ob-n is nyert Nyirádon, Losonczy Mugellóban képviselte a magyar színeket

-

Újfent remekül szerepeltek az elmúlt hétvégén HMA versenyzői. Benyó Máté az első helyen lett rangsorolva a Magyar Rallycross bajnokság Nyirádban megrendezett futamám, amíg Losonczy Levente a világ egyik legerősebb TCR bajnokságában képviselte a magyar színeket.

A korábban F1-es nagydíjat is rendező Mugello Circuit versenypályán rendezték a TCR Italy túraautó-bajnokság negyedik fordulóját, amelyen az imolai fordulón dobogós helyet szerző Losonczy Levente is rajthoz állt. A 20 éves versenyző az időmérő edzésen nem tudott tiszta kört futni, így a 25. rajtkockát szerezte meg a szombati első futamra. A nem éppen kedvező rajthely ellenére Leventének sikerül 10 ellenfelét is megelőznie a pályán, majd két büntetésből is profitált, így a 13. helyen zárta az első futamot.

Vasárnap már a pályán sikerült felülmúlnia a szombati eredményét: végig versenyképes tempóra volt képes a népes mezőnyben, és annak ellenére, hogy több koccanásba is belekeveredett, ezúttal a 11. helyen ért célba, a 25 éven aluliak értékelésében pedig a 3. lett. Losonczy a TCR Europe-ban áll rajthoz legközelebb, július 21.-23. között a franciaországi Paul Ricard versenypályán.

László Martin ismét az ERC sorozat következő állomásán gyűjthette a tapasztalatokat, ezúttal a svéd Skandináv Rally-n Berendi Dávid navigálásával. A pénteki napon egy kis időbe telt a párosnak megtalálnia a megfelelő rugó beállítást, később azonban folyamatosan gyorsulni tudtak, így az ERC értékelésében a 14. helyen értek célba, így most is sikerült a pontszerzés számukra.

Benyó Máté a rallycross OB negyedik futamán állt rajthoz Nyirádon. Az Eb-n is induló 21 éves pilóta már a szombati naptól kezdve kamatoztatta a nemzetközi rutinját: a szabadedzéseket, és a két előfutamot is sikerült megnyernie. A vasárnapi döntőben Benyó okosan reagált ellenfele joker taktikájára, így 1.3 másodperces előnnyel nyert a nyirádi katlanban.

Friss