back to top
2024. július 16. 15:29

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKrepcsik tarolt a Dakar Ringen, Losonczy pole-ból rajtolt Franciaországban

Krepcsik tarolt a Dakar Ringen, Losonczy pole-ból rajtolt Franciaországban

-

Bár a motorsport kedvelőinek a hétvége főeseménye a 38. alkalommal megtartott Formula-1-es Magyar Nagydíj volt a Hungaroringen, Európa számos más versenypályáin is zajlott az élet, köztük a Hungarian Motorsport Academy tagjaival.

Ötödik versenyhétvégéjét teljesítette a TCR Europe mezőnye az elmúlt hétvégén, a helyszín ezúttal a méltán híres Paul Ricard versenypálya volt. A mezőnyben Losonczy Levente nevét is megtalálhattuk, akinek remekül sikerült az időmérője, miután a 10. rajthely lett az övé, ami a bajnokság lebonyolításának rendjének értelmében az első helyet jelentette számára a hétvége második futamán. A 20 éves pilóta az első futamon okosan óvta az autóját, kimaradt a nagyobb csetepatékból, így végül a 9. lett.

A fő hangsúly a vasárnapi futamon volt, amit Levente az élről remekül kapott el. Vetélytársával két körig ment az adok-kapok harc az élen, de az előzésekben Levente ritmust veszített, hátulról is belementek, majd egy lassú defekt miatt kénytelen volt kiállni a bokszba.

A gokartos szekciót ezúttal két versenyző képviselte, Krepcsik Áron itthon, míg Zsebő Marcell Olaszországban állt rajthoz. Krepcsiknek nem okoztak gondot a Dakar Ringen tartott bajnoki futamok, a hétvégét 100%-os teljesítménnyel nyerte meg a Rotax Max géposztályban. Számára nagyobb kihívást tartogat a jövő hétvége, amikor is az RMC International Trophy-n, a Rotax világ egyik legnagyobb versenyén áll rajthoz Le Mans-ban.

Zsebő Marcell a bajnokság harmadik helyéről várhatta a ROK Cup Italy sorozat következő versenyét Franciacortában. A Mini géposztály időmérésén csoportjában a 3. helyen végzett, így bizakodva várhatta a selejtező futamokat. A két selejtezőfutam alapján a 25. helyről kezdhette meg a főfutamot, ahol 12 helyet javítva, végül a 13. helyen ért célba.

Friss