back to top
2024. május 09. 11:27

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKristian Sohlberg fog navigálni a 14 éves rally tehetségnek

Kristian Sohlberg fog navigálni a 14 éves rally tehetségnek

-

A 14 éves finn Isak Hatanmaa karrierje új fejezethez érkezik, a WRC futamokon komoly tapasztalatot szerző Kristian Sohlberg fog beülni mellé következő versenyén. 

Isak Hatanmaa az egyike azon fiatal versenyzőknek, akik előtt igen sikeres jövő állhat. A finn Isak Hatanmaa tavaly, 13 évesen kezdett versenyezni három lett és egy litván futamon Citroen C2 R2 Max-szal, azonban már a második versenyén második helyen zárt a lett junior kategóriában. 

Az idei évre azonban Rally4-es Peugeot-ra váltott, mellyel lett és finn futamokon állt rajthoz, következő versenye azonban Észtországban lesz, a Humus Paide Ralli. A Rally4-es autóval idén többször is kategória második helyen záró versenyző mellett tavaly még Ville Hatanmaa navigált, majd idén Eetu-Pekka Hellstennel és Arttu Vastamaki ült be mellé. 

Az észt versenyen azonban már a korábban 32 WRC futamon indult Kristian Sohlberg fogja tanítani a 14 éves pilótát. 

“Isak egy nyugodt, határozott, igazán ígéretes fiatal pilóta – mondta Kristian Sohlberg. – Nagyon sok időt tölt saját teljesítményének elemzésével, és megfogadja a tanácsokat. Sok ígéretes finn fiatalt láttam már edzői munkám során és Isak egyértelműen a legnagyobb tehetségek közé tartozik. Nagyon csendes srác, amikor megismerkedtünk kissé izgatott volt, de később már el tudott lazulni. Szeretném látni belülről is, hogy hogyan vezet itinerből, miként használja ki az utak szélességét, és miként tudja alkalmazni a korábban kapott tanácsokat. Tudom, hogy mely területeken kell fejlődnie., de első versenyünkön elsősorban azt szeretném látni, hogy mennyire élvezi a versenyzést.” 

Hatanmaa jelenleg a lett junior bajnokság második helyén áll, első helyét legutóbbi versenyén vesztette el, miután ötödik lett. 

“Szeretnénk az észt versenyen jobb eredményt elérni az ötödik helynél – mondta Isak Hatanmaa. – Ha sikerül elkerülni a defekteket, vagy más problémát, akkor erre látok esélyt. A lett junior sorozat igen kemény, hiszen nyolc különböző ország 18 versenyzője áll rajthoz a kategóriában.”

Friss