2024. május 03. 14:47

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSSorban nyeri a versenyeket a 325 lóerős Skodával a 16 éves norvég...

Sorban nyeri a versenyeket a 325 lóerős Skodával a 16 éves norvég tehetség

-

A 16 éves Karl Peder Nordstrand sorban aratja a kisebb-nagyobb sikereket 325 lóerős Skodájával. A norvég versenyző igen sikeres jövő előtt áll. 

Karl Peder Nordstrand 15 évesen kezdte a rally karrierjét a lett Césis Rallyn, ahol azonnal megnyerte tavaly a lett junior kategóriát R2-es Peugeot-val, mellyel két futamon indult összesen Stig Rune Skjaermoen navigálásával. Második versenyén, a Dél-Észt Rallyn a lett junior bajnokság ötödik helyét szerezte meg. 

A 2022-es szezon során további két lett sprintfutamon állt még rajthoz, azonban ezeken már Rally2 evo Skodával indult, a jobb1-ben pedig az igen nagy múlttal rendelkező Jonas Andersson foglalt helyet, és a páros a második versenyen már nyerni is tudott. 

Az idei szezon során Nordstrand már az SRT csapat 325 lóerős Skoda Fabia SRT Proto autójával folytatja a tanulást, igen nagy sikerrel. Idei hat lett versenyén egy kivétellel mindig nyerni tudott kategóriájában, ráadásul az idei Césis Rallyn megszerezte első abszolút győzelmét is. 2023-ban Johan Johansson navigált első két futamán, majd a további négyen már Jorn Listerud. 

Két versenyek számító Liepaja Rallyn Nordstrand R2-es Peugeot-val állt rajthoz, mellyen egy második és egy első helyet szerzett. 

A 16 éves pilóta következő versenye az észt Humus Paide Rally lesz, melyet a lett LRC1 kategória második helyéről várhat.

Friss